3D: HVC’10 onderuit bij MVV’27, Lyra haalt volle buit op bij Rozenburg

In Maasland moest HVC’10 het hoofd buigen voor streekgenoot MVV’27. Ook Naaldwijk stond met lege handen na de wedstrijd met Kethel-Spaland. Lyra boekte wel een succes. Door een zege op Rozenburg klom de ploeg van trainer Martin de Mooij naar de vierde plaats.

Tekst: Roland van der Linden

MVV’27 – HVC’10

De thuisploeg had nog geen overwinning kunnen boeken, maar zette dat recht in de wedstrijd met HVC’10. Bouke Schippers opende al naar twee minuten de score namens MVV’27. Vlak voor rust was Schippers opnieuw trefzeker en gingen de teams met een 2-0 stand aan de thee. Tien minuten in de tweede helft kwam HVC’10 terug tot 2-1 na een treffer van Thomas van der Bogt. Verder kwam de ploeg uit van trainer John de Ronde (foto) uit Hoek van Holland niet.

Rozenburg – Lyra

In de vijfde minuut kwam Lyra al op voorsprong uit een strafschop. Thom Kuyvenhoven was trefzeker vanaf elf meter. Rozenburg sloeg al snel terug en kwam binnen een kwartier spelen op 1-1. Lyra herpakte zich en ging de pauze in met een 1-2 voorsprong. Marc den Toom stelde Kuyvenhoven in staat om te scoren. In de tweede heft zag Stef van der Wel zijn inzet stranden, maar in de rebound was Dyon Lemckert wel trefzeker. Rozenburg liep daarna nog tegen twee rode kaarten aan, maar de stand bleef 1-3.

Naaldwijk – Kethel Spaland

In de eerste helft konden beide teams één keer het net vinden. De Schiedammers opende de score in de tiende minuut uit een strafschop en vlak voor rust kreeg ook Naaldwijk een elfmetertrap na het onderuithalen van Tim van der Wel. Danny Niël schoot de penalty binnen. Na de doelwisseling was Naaldwijk op nieuw trefzeker via Sven Heijs. Kethel-Spaland had niet lang nodig om op gelijke hoogte te komen. Naaldwijk kwam via Tim van der Wel weer op een 3-2 voorsprong, maar moest daarna drie tegentreffers incasseren en verloor het duel nog ruim met 3-5.

 

 

Lees verder