2D: Verburch boekt eerste overwinning, fraaie comeback Sportclub Monster

In Poeldijk schoof Verburch Neptunus-Schiebroek eenvoudig aan de kant. De ruime zege op de Rotterdammers was voor het gepromoveerde Verburch de eerste overwinning. Sportclub Monster kwam op een 0-2 achterstand tegen Berkel, maar kon toch nog een punt redden.

Tekst: Roland van der Linden

Verburch – Neptunus/Schiebroek

De Poeldijkers kwamen overdonderend uit de startblokken. Binnen vijf minuten had Vince van der Knaap op aangeven van Riley Hees de 1-0 in het doel liggen. Drie minuten later verschalkte Miquel van Dijk de Rotterdamse doelman en kort daarna was Van der Knaap voor de tweede keer trefzeker. Met zestien minuten op de klok viel de 4-0 uit een schot van aanvoerder Revy Verbeek. Vlak voor rust werd het ook nog 5-0 dankzij Yarno Houtenbos en was het duel beslist.

In de tweede helft breidde Verburch de voorsprong verder uit. Verbeek schoot na tien minuten het halve dozijn vol. Vijf minuten later deed Neptunus/Schiebroek iets terug en kwam de 6-1 op het scorebord. De ploeg van trainer John Zuijderwijk had het laatste woord. Senna van Deene tekende voor de 7-1 eindstand.

Sportclub Monster – Berkel

In de openingsfase drong de thuisploeg aan, maar kon het net niet vinden. In de 35e minuut opende Berkel de score en kwam de 0-1 op het scorebord. Even later kreeg Jordi van Maanen een grote kans, maar de bal ging net over het doel heen.

In de tweede helft was de eerste kans weer voor de Westlanders. Kirill Slutsky zag zijn inzet door de Berkelse doelman gestopt worden. De bezoekers scoorden wel en leken het duel beslist te hebben. Zeker nadat de thuisploeg in de 67e minuut met tien man kwam te staan. De ploeg van Marc Dijkhuizen (foto) toonde veel veerkracht en kwam terug tot 1-2. Een vrije trap van Youri Riepe werd door Van Maanen ingekopt. sc Monster kwam zelfs nog op gelijke hoogte na een treffer van Jurgen Warbout: 2-2.

Lees verder