2D: Westlandia verliest koppositie na nederlaag bij CION aan OLIVEO

In Vlaardingen leed Westlandia haar eerste nederlaag van het seizoen. De Naaldwijkers zakten door de nederlaag naar de derde positie. CION staat nu tweede, maar speelde pas drie duels. OLIVEO nam de koppositie over na een zege op HBSS in een doelpuntrijk duel.

Tekst: Roland van der Linden                |        Foto’s: Alex Pronk

OLIVEO – HBSS

Noah Boer opende de score namens de thuisploeg, maar de Schiedammers hadden hun antwoord meteen klaar. Batuhan Saglam zorgde voor de 1-1. Kort daarna had OLIVEO alweer een voorsprong te pakken na een treffer van Gerald Lagrand, die nog voor de rust ook de derde treffer van de mannen van trainer Willem van der Smit voor zijn rekening nam.

Meteen na de hervatting scoorde Berkan Bayraktar de 3-2 en was de spanning weer terug in het duel. HBSS had de smaak te pakken en kwam door een treffer van Leon Klepke op gelijke hoogte. Het duel leek in een gelijkspel te eindigden, maar vlak voor tijd greep OLIVEO alsnog de volle winst. Max Huurman zette de 4-3 eindstand op het bord.

CION – Westlandia

In Vlaardingen speelden CION en Westlandia een mooie pot en testten regelmatig de verdediging van de tegenpartij. De defensie hield aan beide kanten stand, waardoor de teams zonder te scoren aan de thee gingen. Na de thee was de eerste grote kans voor Westlandia. Ricky Hodge kon de CION-doelman niet passeren.

Na net een uur spelen kreeg CION een vrije trap te nemen. De bal werd het strafschopgebied ingebracht en CION kon eenvoudig de 1-0 aantekenen. Westlandia zocht de aanval en kreeg kansen. Ricardo van der Zalm en Tim van de Voort zagen hun inzet echter stranden. Westlandia zette in de slotfase alles op alles, maar kon de nederlaag niet voorkomen: 1-0.

 

Lees verder