2C: SVC’08 haalt thuis tegen CSW eerste zege dit seizoen binnen

SVC ’08 heeft de eerste overwinning binnen en kan daardoor met vier punten uit vier wedstrijden weer wat ruimer ademhalen. Het was een meer dan verdiende overwinning tegen een voetballende en ook sportieve tegenstander, die er voor het vijandelijke doel echter nauwelijks in slaagde echt gevaarlijk te worden. Een wedstrijd ook zonder gele kaarten, mede dankzij de foutloos leidende scheidsrechter Noordhoek.

Tekst: Leen den Dulk        |      Foto: Pim Markering

Met Jordy de Bruin en Patrick Bos centraal achterin en met Marco Mos en Jesse Spaans op het middenveld, begon SVC’08 stormachtig aan het duel. Met een ietsje meer precisie dan wel geluk had al na enkele minuten de score geopend kunnen worden, maar Jordy de Bruin schoot naast. Een schot van Thomas Hughes werd gekeerd en Jeremy Keus zag zijn doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd. Omdat ook CSW zich niet onbetuigd liet, beloofde het een levendige wedstrijd te worden.

Schuiver

Na in de 41e minuut na een mooie combinatie met Jersylee Riley nog een uitgelezen kans te hebben gemist, sloeg Tristan Dufour enkele minuten later alsnog genadeloos toe. Na een handsbal van een CSW-verdediger (de scheidsrechter paste uitstekend de voordeelregel toe), viel de bal net buiten het strafschopgebied pardoes voor zijn voeten, waarop hij met een strakke schuiver de 1-0 liet aantekenen.

Speldenprik

Na een speldenprik van CSW kort na rust, keeper Wesley van der Wel verwerkte een gevaarlijke vrije trap tot corner, was het SVC’08 dat het heft weer in handen nam en binnen enkele minuten twee grote mogelijkheden kreeg om de score uit te breiden. Daarbij bleek het evenwel niet doortastend genoeg.  Maar in de 56e minuut was het wel weer raak. Na een uitgespeelde aanval was het opnieuw Tristan Dufour die een afgemeten voorzet van Thomas Hughes snoeihard afrondde: 2-0. Liet Dufour eerst nog een mogelijkheid om zijn hattrick te voltooien liggen door in vrije positie recht op de keeper te mikken, met nog twintig minuten te gaan was het vervolgens rechtsback Nathan Martina die de wedstrijd besliste door de bal na een corner op maat van Thomas Hughes bij de eerste paal onberispelijk binnen te koppen: 3-0. Zoals gezegd, de wedstrijd leek daarmee gespeeld. Weliswaar slaagde CSW in de 86e minuut erin met een kopgoal nog terug te komen tot 3-1, echt in gevaar is de zege van SVC’08 feitelijk niet meer geweest. Zeker nadat in blessuretijd Tristan Dufour door de CSW-goalie in het strafschopgebied onderuit werd gehaald en zelf de toegekende penalty feilloos had verzilverd: 4-1.

Nadat vorige week tegen het wel heel matige UVS nog onnodig twee punten werden verspeeld, werd nu dus wel doorgepakt. Een heel nuttige winst voor de formatie van trainer Michael Ros.

Lees verder