2C: VUC overklast Nieuwkoop en neemt koppositie over

Nieuwkoop kwam als ongeslagen koploper naar Den Haag, maar werd volledig weggespeeld door VUC. De oppermachtige thuisclub won met 4-0 en staat nu zelf op de eerste plaats in de tweede klasse C.

De 4-0 was nog een zwakke afspiegeling van het enorme krachtsverschil aan Het Kleine Loo. Het af en toe wervelende VUC kan zichzelf maar één ding verwijt maken en dat is dat het veel kansen onbenut liet en verzuimde met grotere cijfers te winnen. Zelfs na twintig minuten had al 4-0 kunnen staan.

Strafschop

VUC kwam na zes minuten via een strafschop op voorsprong. Roderick Meinema (foto)werd na een voorzet van de voor Nieuwkoop ongrijpbare Andani Ollie in de rug gelopen en scheidsrechter Wateler wees terecht naar de stip. Verdediger Roy Speelman schoot hard en hoog raak. Het eerdergenoemde duo was na een kwartier verantwoordelijk voor de tweede treffer van VUC: Ollie brak weer aan de zijkant door en Meinema schoot voor het doel raak: 2-0.

Indrukwekkend

Als Nieuwkoop, dat na de eerste drie speelronden een score van honderd procent had, nog enige hoop op een beter resultaat had gehad, verdween die meteen na rust. Melvin Vissers bood meerdere malen met lepe passes ploeggenoten kansen, maar deze keer deed hij zelf een doelpoging, en wat voor één!  Van net over de middenlijn, op zo’n 45 meter afstand, lepelde hij op indrukwekkende wijze de bal over Nieuwkoop-keeper Boekestein heen: 3-0. Een fikse blunder van de doelman, die in de zestigste minuut een bal uit zijn handen liet vallen, zorgde ervoor dat Meinema zijn tweede doelpunt kon maken en hij VUC op 4-0 kon zetten. Bijna kende Ecko St. Jago in de slotfase een sensationele invalbeurt. Hij leek met zijn eerste balcontact de 5-0 in te tikken, maar het doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Blijkbaar had arbiter Wateler medelijden met het weggespeelde Nieuwkoop, want hij telde geen extra tijd bij.

Brede selectie

In grote tegenstelling tot vorig seizoen heeft VUC een kwalitatief brede selectie, zo bleek ook tegen Nieuwkoop. Net als vorige week miste de ploeg van Rob de Lange twee basisspelers – Patrick Batist was nog steeds in het buitenland en Gino van de Water was na zijn rode kaart tegen CSW geschorst. Hun vervangers Brent Biesheuvel als centrale verdediger en Max Otten op het middenveld deden het uitstekend.

VUC heeft hetzelfde aantal punten als DONK, maar is op grond van een beter doelsaldo (+9 om +6) de nieuwe koploper in 2C.

Lees verder