2C: Jeugdig HVV op Diepput maatje te groot voor Olympia

Op sportpark “De Diepput” behaalde HVV een nuttige overwinning op het onderaan staande Olympia uit Gouda. Met twee doelpunten voor de rust en twee erna liet HVV duidelijk zien dat het een beter combinerend team was dan Olympia. Door deze overwinning kan er enigszins afstand worden genomen van de onderste regionen.

Tekst: John Carlier         |      Foto’s: Patrick Gorlee

Vanaf het begin was het direct zichtbaar dat een overwinning voor beide teams en zeker voor Olympia van groot belang was. Tot aan de rust waren beide teams redelijk tegen elkaar opgewassen. Toch was het Olympia, dat in de zevende minuut de mogelijkheid kreeg om te scoren. Soefjan de Koning ontving vanuit een dieptepass de bal en hij kon alleen op de keeper afgaan. Hij had de hoek voor het uitzoeken, maar zijn schot werd al vallend door keeper Guus Dicke gestopt, waarmee het gevaar van een vroege achterstand werd voorkomen.

Na deze kans voor Olympia nam HVV toch het initiatief, waardoor het in de negende minuut al twee corners mocht nemen. Nog zonder resultaat, maar in de zeventiende minuut mochten de Kroonleeuwen weer een vrije trap nemen ter hoogte van de cornervlag die uiteindelijk door de keeper tot corner werd verwerkt. Hierna werd er tot aan de achtentwintigste minuut van beide kanten, met name bij HVV, goed gecombineerd. Maar dit leidde nog niet tot het gewenste resultaat. Wel kreeg Olympia nog een vrije trap in de achtentwintigste minuut, maar de muur vormde een obstakel voor het schot van Soefjan de Koning.

In de zesendertigste minuut zag het ernaar uit dat Olympia toch de score zou openen. Weer onderschepte Soefjan de Koning een dieptepass en kon alleen op de keeper afgaan. Op het laatste moment werd hij ten val gebracht, maar scheidsrechter Olav van Hees zag daar geen penalty in. Het commentaar van diezelfde speler naar de scheidsrechter leverde hem een gele kaart op. In de slotfase van de eerste helft sloeg HVV toe en kreeg in de tweeënveertigste minuut een terechte penalty voor het onderuithalen van Alex Burghouwt. Door de keeper naar de verkeerde hoek te sturen scoorde Ole de Mooij beheerst door de bal hoog in de touwen te schieten: 1-0. Waarschijnlijk was Olympia hierna toch even van slag, want in de slotfase van die eerste helft sloeg HVV nog een keer toe. Het was weer Alex Burghouwt, die ondanks hinder van de verdediging, vanuit een voorzet de bal hoog in de touwen buiten bereik van de keeper de 2-0 kon inkoppen.

In de tweede helft bleek duidelijk dat Olympia zich niet wilde neerleggen bij deze achterstand. Het trok fel van leer waarbij veel overtredingen werden gemaakt. Niels Harfterkamp kreeg een waarschuwing en Jip Kolenbrander moest zelfs in de drieënvijftigste minuut het veld geblesseerd verlaten. Maar ondanks het verzet van Olympia was het toch weer HVV dat in de eenenzestigste minuut de genadeklap toediende. Vanuit een perfecte voorzet van Felipe Belto was het weer Alex Burghouwt die de 3-0 voor zijn rekening nam.

Vanaf dat moment was Olympia een geslagen ploeg. Wel probeerde het nog met wissels iets aan de stand te doen, maar zonder resultaat. Ook HVV wisselde en dat leidde zelfs in de tweeëntachtigste minuut tot de 4-0. Het was weer Alex Burghouwt die door zwak verdedigen van Olympia alleen voor de keeper kwam en beheerst de hattrick op zijn naam bracht. Zelfs na dit doelpunt wisselde HVV nog een keer, maar dat was meer een publiekswissel voor Alex Burghouwt. In de slotminuut was er nog een blessurebehandeling voor Tim Ratsma van Olympia. De wissel stond al klaar, maar de scheidsrechter gaf hem geen speeltijd meer omdat hij na exact negentig minuten affloot. De spelers van HVV konden met een goed gevoel het veld verlaten.

Lees verder