1C: Die Haghe pakt haar eerste driepunter tegen promovendus RKDEO

De ziekenboeg van Die Haghe was een beetje leeggestroomd en dat was direct te merken in de wedstrijd tegen de gedeelde koploper RKDEO. Die Haghe streed voor iedere meter, maar won wat gelukkig door een eigen doelpunt van de thuisploeg met 0-1.

Tekst: Wim van de Graaf             |      Foto’: Sander de Hollander

Met aanvoerder Sander de Jong en laatste man Blnd Ahmed weer tussen de lijnen en Roy van der Ven en Moaaz Elnahas beginnend op de bank was Die Haghe een stuk sterker dan vorige week het geval was. Het was echter RKDEO, dat de eerste fase van de wedstrijd voor zich opeiste. Die Haghe moet dan ook doelman Justin van Look zeer dankbaar zijn voor zijn geweldige redding toen een Nootdorper alleen op hem afstormde. In de tweede fase van de wedstrijd kreeg Die Haghe meer grip op de wedstrijd en zag het de snelle Irian Boeschoten van RKDEO met een hamstringblessure uitvallen. Een behoorlijk aderlating voor trainer Wesley Epskamp en zijn team. Tommy Simonis verving zijn teamgenoot.

Een minuut na deze wissel een goede kans voor Die Haghe. Het was Jelle Halsema die een bal onderschepte en van ver op het Nootdorpse doel schoot. De bal ging nipt naast het doel van keeper Huub Koning. Die Haghe putte moed uit deze actie en werd duidelijk iets sterker, waarmee het RKDEO niet in het vertrouwde spel liet komen. Halverwege de eerste helft toch ineens een goede kopkans voor de thuisploeg die over zeilde. Na een half uur spelen was er een indraaiende vrije trap van Jelle Halsema, die door doelman Koning met een uiterste krachtinspanning uit de kruising kon worden getikt. Acht minuten later had Robin Laming na een goede actie de voorsprong op zijn voet, maar nu redde de Nootdorpse doelman met de voet. Zo had Die Haghe het beste van het spel in die fase, maar vergat het zichzelf te belonen en werd de thee met een 0-0 ruststand opgezocht.

Bij het begin van de tweede helft bleek Tony Bergsma met een blessure in de kleedkamer van Die Haghe te zijn achtergebleven. Alvin Kimu Ngoy was zijn vervanger. Na twee minuten gaf Robin Laming een scherpe voorzet die door RKDEO-speler Jacky Doorschodt ongelukkig achter zijn eigen doelman werd gewerkt: 0-1 voor Die Haghe. De thuisploeg ging hierna furieus op jacht naar de gelijkmaker en Die Haghe moest terug op eigen helft proberen het gevaar in te dammen. Nicky Linnenbank moest zich geblesseerd laten vervangen door Roy van der Ven. De balvaardige Die Haghe-speler was direct een handenbinder voor de RKDEO-defensie die hem met een aantal overtredingen probeerde af te stoppen. Dit resulteerde in de eerste gele kaart van de wedstrijd voor de wit-rode brigade. Arbiter van dienst Stanley van Lith had de kaarten lang op zak kunnen houden, maar nu was het telkens raak voor RKDEO, dat steeds vinniger ging spelen.

Die Haghe zocht nog steeds de aanval en Leroy Klootwijk werd vervangen door de jonge Moaaz Elnahas, die direct voor gevaar zorgde. Mike de Graaf van Die Haghe had de 0-2 op zijn hoofd, maar de harde kopbal ging net naast het vijandige doel. Doordat Die Haghe maar niet verder tot scoren kwam bleef het een spannende, maar toch wel matige wedstrijd. Zowel Moaaz Elnahas als Desley Koegler hadden vlak voor tijd kunnen – zo niet moeten – scoren en dus was het voor de supportersschare van Die Haghe nog even billenknijpen in de extra toegekende tijd, maar uiteindelijk werd de eerste winstpartij in deze competitie met veel Haags gejuich begroet.

Vanwege het 100-jarig jubileum speelt Die Haghe zaterdag 21 oktober aanstaande als enige in de poule de vooruitgeschoven derby in Wateringen tegen VELO, waar veel voetballiefhebbers worden verwacht.

Lees verder