1C: Forum Sport haalt hard uit in en tegen Honselersdijk

De regionale derby tussen sv Honselersdijk en Forum Sport kon, ondanks de zware regenval de afgelopen dagen, toch op het hoofdveld met natuurgras op sportpark De Strijphorst gespeeld worden. Voorafgaand aan de wedstrijd werden twee spelers van sv Honselersdijk gehuldigd. Keeper Quinten van der Helm speelde zijn 100e wedstrijd voor het eerste elftal en spits Tom van Veen zijn 250e duel.  En in die 250 wedstrijden wist hij 167 doelpunten te maken. Ongelooflijk knap.

Tekst: Jean Nederlof        |      Foto’s: Koos Ophorst

Voor veel tegenstanders was en is Tom van Veen ook altijd de man waar op gelet moet worden. Linksbenig en met een verwoestend schot. Forum Sport had uit de eerste twee wedstrijden vier punten behaald. Vorige week werd er op de “vrije zaterdag” in Spijkenisse tegen de gelijknamige ploeg geoefend. Een gelijkspel van 1-1 in een best aantrekkelijke wedstrijd was het resultaat. sv Honselersdijk had vooraf drie punten behaald uit twee wedstrijden. De vele toeschouwers op het gezellige complex in Honselersdijk waren benieuwd hoe de beide ploegen het nu in deze streekderby op zouden pakken.

De eerste dertig minuten waren beide ploegen niet best. sv Honselersdijk was meer in balbezit en de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Forum Sport. Toch wist de thuisploeg geen echte uitgespeelde kansen te creëren. Pas na een half uur wist Forum Sport zich wat meer onder de druk van sv Honselersdijk uit te spelen. Er ontstonden wat mogelijkheden. Vijf minuten voor rust een overtreding op zo’n vijfentwintig meter van het doel van het Westlandse doel van keeper Quinten van der Helm. De technisch zeer vaardige Haitam el Marid nam de vrije trap en schoot de bal via de verre paal hard binnen: 0-1. Een paar minuten later was opnieuw Haitam el Marid succesvol. Op een assist van Hayden Bergen schoot hij beheerst de bal achter de keeper. Forum Sport kon met een 2-0 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Na rust was de vraag of sv Honselersdijk iets terug kon doen. Het antwoord was nee. In de 57e minuut schoot Forum Sport rechterspits Hayden Bergen de bal via een sv Honselersdijk-verdediger hard op doel. De bal kreeg hierdoor een speciaal effect en draaide onhoudbaar langs de doelman in het Westlandse doel: 0-3. Het verzet van sv Honselersdijk was gebroken en nadat de hardwerkende spits Sven Koppenol de 4-0 hard binnen kegelde was de wedstrijd helemaal gespeeld.

Trainer Bas Steffens van Forum Sport wisselde Sven Koppenol en Ruben Gyamfi voor Soufiane Marfouk en Justin van Otterlo. Enkele minuten later kwamen Edoardo Saurwalt en Pjer Bom ook nog in het veld voor Haitam el Marid en Hayden Bergen. In de stand veranderde er niets meer, al kreeg sv Honselersdijk-spits Tom van Veen de kans om in de slotminuut een penalty te benutten. Dit na een wat zware straf van scheidsrechter Ebink na een duwfout van Forum Sport-keeper Petter van Pruijssen. De penalty werd niet benut door jubilaris Tom van Veen. Hij schoot hard naast het doel.

Al met al een verdiende overwinning voor Forum Sport, dat over twee weken Voorschoten’97 ontvangt. sv Honselersdijk gaat dan op bezoek bij TAC’90.

 

 

 

Lees verder