2D: Vitesse Delft haalt in spectaculair duel drie kostbare punten binnen

In een spectaculaire wedstrijd bleef Vitesse Delft in en tegen Nieuwerkerk op sportpark Dorrestein nipt met 3-4 aan de positieve kant van de score. Bij rust hadden de Delftenaren al met 1-2 de leiding. Duncan Sjerp (foto) had met drie treffers een belangrijk aandeel in de overwinning.

Tekst: Harold Koster

Vitesse Delft begon goed aan de wedstijd. In de achtste minuut mocht Duncan Sjerp alleen op doelman Finn Koudijs afgaan. Laatstgenoemde was de spits van de bezoekers echter de baas. Niet veel later werd Gigi Vermeer in het strafschopgebied naar de grond getrokken. De scheidsrechter wees naar de stip en ditmaal was Sjerp wel de baas over Koudijs: 0-1. Nieuwerkerk kwam iets beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de 22e minuut in een doelpunt. Philippe den Hartog maakte zich vrij in het strafschopgebied en schoot via de vingers van keeper Sven Bekking de gelijkmaker binnen: 1-1. Drie minuten later moest Vitesse Delft-verdediger Kenneth Duah geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Levi Schut. Vitesse Delft kwam kort daarna op voorsprong door wederom een goal van Sjerp. Hij ging goed door en schoot de bal achter Koudijs: 1-2. Met deze stand gingen de ploegen rusten.

Dreigend

Na de pauze begon Nieuwerkerk dreigend. Namens de thuisploeg schoot Stefan van der Vlegel rakelings over. Vitesse Delft was niet onder de indruk en twee minuten later zelf alweer succesvol. Een voorzet van uitblinker Sjerp werd afgerond door Jesse Boateng: 1-3. De ploeg van trainer Ronald Hes bleef daarna de aanval zoeken en een kopbal van Schut werd door Koudijs prachtig uit de bovenhoek getikt. In de 56e minuut dacht Vitesse op 1-4 te komen. Een schot werd gekeerd door Koudijs en Vermeer was er snel bij om binnen te tikken. De assistent-scheidsrechter van Nieuwerkerk had echter buitenspel geconstateerd en scheidsrechter Erik de Winter nam het signaal over. De treffer ging niet door.

Moed

De thuisploeg putte moed uit deze afgekeurde goal en de Delftenaren schakelden niet goed om. In de 61e minuut scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer en vijf minuten later mocht invaller Ayrton Verlaan alleen op Bekking afgaan. Hij miste niet en zo was de stand onverwacht weer gelijk: 3-3. Met nog twintig minuten te gaan werd Vermeer – net als in de eerste helft – in het strafschopgebied neergelegd. De Winter wees resoluut naar de stip en Sjerp maakte zijn derde goal van de middag. De bezoekers uit Delft stonden weer op voorsprong: 3-4. Nieuwerkerk moest weer in de achtervolging en leek succesvol. Maar een afstandsschot spatte uiteen op de lat. En kwartier voor tijd wisselde Vitesse Delft nog drie keer en kwam niet meer in problemen. Sterker nog, invaller Fallilou Gueye kreeg nog een levensgrote kans, maar de bal ging via de paal naast en in de blessuretijd kon Sjerp een goede actie van Gueye niet afmaken. Nieuwerkerk was niet meer bij machte om in de spannende slotfase gevaarlijk te worden en zo won Vitesse Delft – enigszins moeizaam, maar wel verdiend – met 3-4.

 

Lees verder