3e Divisie: Kloetinge dompelt TOGB kopje onder

Op bezoek bij Kloetinge heeft TOGB het onderspit gedolven. Nadat Anthony Slierendrecht (foto) TOGB na zeventien minuten op 0-1 had gezet, was het een minuut later raak voor Kloetinge: 1-1. Op het halve uur scoorde Kloetinge aanvaller De Jager zijn tweede en zette daarmee Kloetinge op 2-1. Het bleek de winnende, omdat er in het laatste uur van de wedstrijd niet meer gescoord werd.

Tekst: Ron Fruining

Het begin van het duel in Zuid-Beveland was aarzelend. Beide ploegen tastten elkaar af. Job Dekker zette namens de Zeeuwen een stevig blok, waarna hij de bal richting de TOGB-zestien speelde op Van de Berg. Doelman Moreno Zwarteveld redde namens TOGB en wilde de bal rustig aanspelen naar één van zijn verdedigers. Hij wachtte echter lang met de inspeelpass, waardoor het bijna fout ging voor de TOGB-goalie. Van de Berg snoepte de bal af, maar kon de bal niet in het TOGB-doel schieten, omdat Zwarteveld zijn fout herstelde.

Omhaal

Na een lange bal van Jordan Weegman op Jay Zandbergen, leek de Kloetinge-doelman de bal eenvoudig te kunnen keren. Zandbergen ging echter door en Braafhart gleed met bal en al uit zijn zestien. Scheidsrechter Janssen kende een vrijeschop toe aan TOGB. De ingestuurde variant leek te mislukken, maar TOGB mocht de bal opnieuw inbrengen. Kloetinge verdedigde half uit, waardoor de TOGB-aanval in leven bleef. Met een krachtige kopbal bracht Glenn Zandbergen de bal in de Kloetinge zestien. Anthony Slierendrecht zag randje zestien, dat doelman Braafhart ruim voor zijn doel stond en stuurde de bal met een omhaal naar het Bevelandse doel, waar deze binnen viel: 0-1.

Erop en erover

Kloetinge schakelde vanaf de aftrap een tandje bij, waardoor een minuut na de openingstreffer, de gelijkmaker kon worden genoteerd. Een lange bal van achteruit belandde bij Kloetinge captain Vanderpitten, die de bal strak voor het TOGB-doel bracht. De Jager worstelde zich langs twee TOGB-verdedigers om zijn voet tegen de bal te zetten en slaagde hierin: 1-1. De wedstrijd ontbrandde en het spel golfde op en neer. Kloetinge wilde voor eigen publiek vertrouwen tanken richting de clash met Hoek van komende zaterdag en schuwde het fysieke spel niet. Na een half uur stoomde TOGB via de rechterflank met Heintjes aan de bal op. De voorzet vanaf rechts belandde bij Anthony Slierendrecht, die Guus Steerneman aanspeelde, maar zag dat Kloetinge-verdediger Dijksta die een bal op maat gaf richting spits De Jager. De aanvalsleider schatte de bal goed in en zag dat Weegman en Zandbergen hem niet verdedigden. Met een snelle voetbeweging stuurde hij de bal langs Moreno Zwarteveld in het TOGB-doel en zette hiermee Kloetinge op 2-1. De Jager bediende voor rust Kloetinge aanvoerder Vanderpitten. De laatste draaide goed weg bij zijn directe tegenstander, maar schoof de bal vervolgens in het zijnet.

Kleedkamer

TOGB begon uitstekend aan de tweede helft opzoek naar de gelijkmaker of meer. Na een prachtige pass van Guus Steerneman op Leroy Zwarteveld, kon de TOGB-middenvelder aanleggen voor een schot. Zwarteveld stuurde de bal naar de lange hoek, waar doelman Braafhart zich volledig moest strekken om een TOGB-treffer te voorkomen. Kloetinge werd teruggedrongen, had veel overtredingen nodig om TOGB af te stoppen, maar slaagde er soms met kunst- en vliegwerk in om TOGB van het scoren af te houden. Na weer een overtreding kreeg TOGB aan de rechterkant net over de middenlijn een vrije trap. Jordan Weegman bracht de bal in, zag Kloetinge uitverdedigen om vervolgens Talib Azaroiali met gevoel de bal bij de tweede paal in te zien brengen. Merick Heintjes schoot op doel. Helaas voor de bezoekers konden doelman Braafhart en verdediger Dekker de inzet van Heintjes onschadelijk maken.

Onfortuinlijk

TOGB bleef in een resultaat geloven. Michel van der Elst bracht met een crosspass de bal vanaf rechtsachter bij de TOGB-aanval. Vanaf links werd Heintjes andermaal gezocht, maar verdween de bal via een Kloetinge-verdediger over de achterlijn. De corner die volgde moest succesvol zijn, wilde TOGB niet met lege handen huiswaarts keren. Weegman bracht de bal niet in de doelmond, maar bediende Leroy Zwarteveld in de tweede lijn. Zwarteveld nam de bal aan en plaatste de bal bij de tweede paal waar voldoende geelzwarten stonden. Niemand van TOGB wist echter een voet tegen het leer te krijgen, waardoor de bal naast het Kloetinge-doel verdween.

TOGB kreeg te weinig op bezoek bij Kloetinge. De geelzwarten hadden het geluk nu niet aan hun zijde. De volgende competitiewedstrijd is op 29 oktober wanneer AWC naar Berkel en Rodenrijs afreist voor wedstrijd nummer tien.

 

Lees verder