2e Divisie: Scheveningen neemt punt mee uit Amsterdam na gelijkspel tegen AFC

Scheveningen moest op bezoek in Asterdam bij AFC, dat een week eerder een flinke oorwassing kreeg van De Treffers. Trainer John Blok liet in zijn voorbeschouwing bij Haaglanden Voetbal al weten rekening te houden met een tegenstander die voor eigen publiek op revanche uit zou zijn. Bovendien was de competitiestart van AFC ook niet geweldig.

Tekst: Ton Beije           |      Foto’s: Orange Pictures

Onder leiding van scheidsrechter Visser begonnen beide teams aan hun duel. In de aanvangsfase was het veelal aftasten en kregen beide teams geen echte grote kansen op een openingstreffer. Na bijna een half uur spelen viel de eerste gele prent in de wedstrijd. Op het middenveld was Noa Benninga te laat bij Delano Gouda en kreeg voor zijn overtreding van arbiter Visser de gele kaart voorgehouden. Een tegenvaller voor Scheveningen kwam zo’n vijf minuten voor rust. Barry Rog bleef geblesseerd op het veld liggen en dat zag er aanvankelijk ‘niet zo lekker uit’. Rog moest de strijd staken en voor hem kwam Virgil Tjin-Asjoe in het veld. Na drie extra minuten floot scheidsrechter Visser de manschappen richting de thee bij een 0-0 stand.

Na rust kwam Scheveningen uitstekend uit de startblokken. Al na vier minuten kon de Scheveningse aanhang juichen. Een prima voorzet van invaller Virgil Tjin-Asjoe werd door Delano Gouda (foto) binnengekopt: 0-1. Lang heeft de ploeg van John Blok niet kunnen genieten van die voorsprong, want drie minuten later gaf het scorebord alweer een gelijke stand aan. Na verkeerd timen bij een lange bal werd er in de Scheveningse defensie verkeerd gereageerd en kon Hagenaar Raily Ignacio de bal vrij aannemen en langs doelman Sven van der Maaten schieten: 1-1.

Na bijna een half uur in het tweede bedrijf liep Kevin Gómez-Nieto aan Scheveningse zijde wat simpel tegen een gele kaart aan. Met nog vijf minuten op de klok ging aan de andere kant Darren Maatsen veel te fel in op Jordy Strooker en kreeg ook het geel voorgehouden. Toen Djuric Ascencion voor eigen rechter wilde gaan spelen, werd ook hij op geel getrakteerd.

Na afloop een dubbel gevoel bij Scheveningen na dit duel in Amsterdam. Had de ploeg nu een punt gewonnen of eigenlijk twee verloren, want na ruim negentig minuten stond nog steeds de 1-1 stand op het scorebord.

Lees verder