1C: Wippolder maakt voor eigen publiek misstap tegen Valken’68

Wippolder verloor afgelopen zaterdag met maar liefst 2-6 van Valken’68. Vooraf waren de Delftenaren gewaarschuwd, omdat er vorig jaar een grote nederlaag geleden werd tegen de bezoekers uit Valkenburg.

Foto’s: Wouter Dill

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Wippolder had bij vlagen ook de controle en kreeg al vroeg in de wedstrijd twee goede kansen via Overvliet en Hellemons. Het was echter Valken’68 dat aan de andere kant uit een corner wist te scoren. Bij de tweede paal kon de 0-1 ingekopt worden door Bas van Delft. Wippolder trok naar voren en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 41e minuut een mooie aanvalsopzet over links en na een laatste combinatie tussen Daley Uythof en Domenico de Vree legde laatstgenoemde de bal panklaar voor de meegenomen Jasper Tettero: 1-1. Wippolder dacht even later ook een penalty te krijgen, maar scheidsrechter Tacaks wuifde deze charge weg en beide ploegen konden aan de thee met die 1-1 stand.

Na de rust kon gezien de eerste helft de wedstrijd alle kanten op en het publiek ging ervoor zitten. Nog voordat iedereen was gaan zitten lag echter de 1-2 al tegen de touwen. Een bal werd vanaf links ingegooid en het was bij de tweede paal wederom Van Delft die in kon schieten: 1-2. Wippolder wilde de rug rechten, maar elke keer als de thuisclub dacht het heft in handen te nemen waren het de bezoekers die erg secuur waren in de afronding en waarbij gezegd moet worden dat de blauw-witte thuisploeg niet overal even kort op zat. Na de 1-2 werd er om de vijf minuten weer een doelpunt  gemaakt door Valken’68. Samit Arikan was daarbij met drie treffers de grote man en zo liepen de bezoekers uit naar 1-5.

Had Wippolder de tweede helft dan helemaal niks in te brengen? Het kreeg een drietal goede kansen, maar het lukte niet deze om te zetten in doelpunten. Jasper Tettero wist wel vanuit een corner zijn tweede te maken, maar na deze 2-5 was het slotwoord uiteindelijk aan de bezoekers, die ook nog eens het halve dozijn treffers wist vol te maken: 2-6. Een pas op de plaats voor Wippolder en met de andere uitslagen is er nu een deelnemersveld dat dichterbij elkaar komt. Alleen LFC en Forum Sport staan hier net wat gunstiger voor en zoals verwacht blijkt in deze klasse dat iedereen van iedereen kan winnen.

 

Lees verder