Vrouwen 3G: Die Haghe verslaat Zwaluwen, winst Lyra op FC ‘s-Gravenzande

KMD is nog puntloos na de nederlaag tegen het sterke DSVP 2. Die Haghe had het zwaar tegen Zwaluwen, maar bleef wel aan de goede kant van de score. Sportclub Monster ging onderuit bij Berkel 2 en Lyra versloeg FC ’s-Gravenzande in een Westlands onderonsje.

Tekst: Roland van der Linden

Berkel VR2 – sc Monster VR

De Westlandse vrouwen begonnen zeer goed aan de wedstrijd maar misten te veel kansen. Zo werd Karima Ouf in de vijfmeter vrijgespeeld, maar schoot te wild tegen de keepster aan. In de 21e minuut kon Sylvana den Boer de 0-1 binnenschieten. Vier minuten later viel de 1-1. Na een verdwaalde bal en miscommunicatie kopte Den Boer ongelukkig in eigen doel. sc Monster ging rommeliger spelen en kreeg vlak voor rust de 2-1 om de oren. sc Monster kwam goed uit de kleedkamer en Karima Ouf tekende al snel voor de 2-2. Berkel trok het duel toch naar zich toe en won uiteindelijk geflatteerd met 4-2.

DSVP VR2 – KMD VR

In een gelijk opgaande eerste helft hield bereikten DSVP VR2 en KMD de rust met een 0-0 stand op het scorebord. Na de thee zette KMD de reserves van DSVP onder druk, maar moest uit een uitval een tegentreffer incasseren. De 1-0 was ook de eindstand van het duel.

Die Haghe VR – Zwaluwen Vl. VR

De Haagse ploeg van trainer Hans van Heteren (foto) had veel moeite met de tegenstander uit Vlaardingen. Na een goed begin kwam Die Haghe op 2-0 voorsprong door doelpunten van Simone Beijes en Mickey Vincent. Het uitvallen van Nathalia Stasikowska was een domper voor de thuisploeg die Zwaluwen voor de rust de aansluitingstreffer zagen produceren: 2-1. Na de thee speelde Die Haghe slordig en kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd maakte Anna van de Mosselaar de bevrijdende 3-2 in een moeizaam duel.

FC ‘s Gravenzande VR – Lyra VR

Op het Juliana Sportpark boekte Lyra een duidelijke overwinning op streekgenoot FC ‘s-Gravenzande. Na een 0-1 ruststand kwam een 0-4 eindstand op het scorebord. Dione van loenen (2x), Sam van der Hoeven en Demi Stellingwerf waren scherp in de afwerking namens Lyra.

 

 

 

Lees verder