Vrouwen 2C: Ruime zege SEP op stadgenoot, DSVP bindt Kloetinge aan zegekar

In Pijnacker versloeg DSVP Kloetinge en blijft goed meedraaien in de top. Dit geldt ook voor SEP, dat Ariston’80 flink over de knie legde. Forum Sport leed haar eerste nederlaag. Unitas bleek de betere ploeg.

Tekst: Roland van der Linden

DSVP VR – Kloetinge VR

Op eigen veld speelde DSVP de bezoekers naar een 3-1 nederlaag. In de eerste helft zorgden Noa Crump en Laura Sterre Aalmans voor een 2-0 voorsprong. Vlak na rust kwam Kloetinge terug in het duel. In de zevende minuut gooide DSVP het duel definitief op slot. Luna Schipma bepaalde de eindstand op 3-1.

Unitas VR – Forum Sport VR

Het fysiek sterk Unitas maakte het Forum Sport heel lastig. De Voorburgse vrouwen creëerden in de eerste helft diverse kansen, maar de bal belandde niet in het doel. In de 38e minuut draaide Ginger Wouters schitterend weg bij haar tegenstandster en produceerde de 0-1. Een minuut later leverde een verkeerde ingooi van Forum Sport een zure tegentreffer op. In de tweede helft drukte Forum Sport wel, maar kreeg geen kansen. In de 77e minuut werd een vrije trap van Unitas verkeerd beoordeeld door de doelvrouw van Forum Sport en was het uit het niets 2-1. Forum Sport ging risico nemen om de 2-2 te scoren en kreeg in de slotfase nog twee doelpunten om de oren: 4-1.

SEP VR – Ariston’80 VR

In een Delfts onderonsje was SEP duidelijk de meerdere van Ariston’80. Nina de Letter en Simone Bosveld schoten de equipe van trainer Gragory Doesburg (foto) naar een 2-0 voorsprong. In de tweede helft liep SEP door drie treffers weg naar een 5-0 overwinning. Na een treffer van Chelsea Disseldorp scoorde Ellie Danilewicz twee keer.

 

Lees verder