O23 2A/2B: Fraaie overwinning voor VELO, eerste punten Graaf Willem II VAC

RKAVV trok aan het kortste eind in het duel met Huizen. sv Den Hoorn versloeg Quick op Nieuw Hanenburg en Graaf Willem II VAC zorgde voor een verrassing door Forum Sport naar een nederlaag te spelen. VELO klom naar de tweede plaats na een zege op XerxesDZB.

Tekst Roland van der Linden

2e divisie A

RKAVV O23 – Huizen O23

Op de Kastelenring maakten beide teams er een doelpuntenspektakel van. RKAVV kon het net drie keer vinden en tegenstander Huizen schoot een half dozijn treffers binnen. Door de 3-6 nederlaag werd RKAVV door Huizen gepasseerd op de ranglijst en staat nu vierde.

2e divisie B

Graaf Willem II VAC O23 – Forum Sport O23

De Voorburgse formatie van trainer Rodny Caster speelde een slechte eerste helft. Graaf Willem II VAC profiteerde hiervan door in de dertigste minuut een 1-0 voorsprong te nemen. Uit een strafschop was Hugo Smeets trefzeker. Na de thee was het spel van de bezoekers niet veel beter, maar konden ze wel na vijf minuten op gelijke hoogte komen. Mouad Zinouh tekende voor de gelijkmaker. In de 85e minuut kreeg de net ingevallen Nawfal Boutkabout een rode kaart voorgehouden en moest Forum Sport met tien man verder. Vlak voor het eindsignaal pakte Graaf Willem II VAC de overwinning. Op aangeven van Konstantin Heidecke bezorgde Stijn Klunhaar de thuisploeg de overwinning: 2-1.

XerxesDZB O23 – VELO O23

De Rotterdamse thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken en scoorde in de openingsfase twee keer. VELO ging daarna uit een ander vaatje tappen. Met een zuivere hattrick bracht Dylan Minnema (foto) de ploeg van trainer Ramon van Rijn aan de leiding: 2-3. De thuisploeg kwam na een rode kaart voor de spits met tien man te staan. Op slag van rust maakte Merlan Donders er nog 2-4 van. In de tweede helft hield VELO de controle en probeerde XerxesDZB nog iets te forceren. Een kwartier voor tijd kopte invaller Tezrick Pereira bij zijn eerste balcontact de 2-5 binnen. Door de zege draait VELO volop mee om de eerste plek in de poule.

Quick (H) O23 – sv Den Hoorn O23

sv Den Hoorn won het uitduel bij Quick met het kleinst mogelijke verschil. De enige treffer van de wedstrijd werd in de tweede helft gescoord door Guy van Wely. Door de 0-1 overwinning bezet sv Den Hoorn nu de derde plaats met twee punten achterstand op TOGB.

 

 

Lees verder