3e Divisie: HBS loopt uit tegen VOC weer tegen fikse nederlaag aan

HBS zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van trainer Ekrem Kahya verloor enkele duels op rij, pakte tussendoor een punt, maar moest zondag in Rotterdam weer flink in het zand bijten. Na een 2-1 achterstand bij rust, moest HBS met 5-2 haar meerdere erkennen in VOC.

Tekst: Ton Beije          |         Foto’s: Aad van der Knaap

In de aanvangsfase werd snel duidelijk wat de plannen van gastheer VOC waren. De thuisploeg hield veel spelers achter de bal en liet HBS, dat veel in balbezit was, het spel maken. De kraaien wisten overigens met dat vele balbezit niet veel uit te richten, want gevaar was er de eerste twintig minuten niet voor beide doelen. Toch kwam HBS aan de leiding al had het daar wel een strafschop voor nodig. Na geklungel in de defensie bij VOC en een goede actie van Mink Hueting, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Nog net voordat het half uur voorbij was, wist Niels van Pelt wel raad met die elfmetertrap en zette HBS op een 0-1 voorsprong.

Toch kwam VOC nog in het eerste bedrijf terug in de wedstrijd. Eerst was er een prima kans voor Wouter van der Loo, maar hij zocht met zijn schot het HBS-doel te hoog. Vervolgens ging HBS-doelman Luc Vurens in de fout en kon Ruben Soares namens VOC profiteren en de 1-1 binnenwerken. Na de eerste helft stond VOC al op vier gele kaarten, terwijl er van HBS nog niemand op de bon was geslingerd. Net in de slotfase waarin HBS sterker was, sloeg VOC wederom toe. Nu bezorgde Bas van der Storm de gastheren een 2-1 voorsprong, een stand waarmee ook de rust aanbrak.

HBS had van de technische leiding duidelijk de opdracht gekregen om te jagen op de gelijkmaker. Dat leverde wel enkele hoekschoppen op, maar geen treffer. De meeste hoekschoppen waren in de lucht een prooi voor de VOC-verdedigers. En zoals dat zo vaak in een wedstrijd gebeurt, valt dan het doelpunt aan de andere kant. Na een snel uitgevoerde counter kon Mathijs van den Bos alleen op doelman Vurens afgaan en hij maakte het ook koelbloedig af en zette zijn ploeg daarmee op een comfortabele 3-1 voorsprong.

Het was duidelijk, dat het voor HBS weer een heel lastige middag werd tegen een zeer effectief VOC. Noah Abid was namens HBS dicht bij de aansluitingstreffer, maar door een knappe redding van de VOC-doelman bleef het 3-1. Reden voor trainer Kahya om drie wissels in het veld te brengen. Binnen de lijnen kwamen Jedsel Markes (na schorsing), Sieb Verheul en Luca van Leeuwen. De 3-2 viel echter toch en wederom uit een strafschop. Noah Abid werd onderuitgehaald in de beruchte zone en wederom maakte Niels van Pelt dankbaar gebruik van de mogelijkheid en zette HBS vanaf elf meter op 3-2. HBS voelde dat er meer in zat, maar VOC dacht daar anders over en scoorde weer na een snelle uitval, waarbij Bas van der Storm alleen op doelman Vurens af mocht gaan en scoorde: 4-2. Alle geloof in een beter eindresultaat verdween bij de bezoekers toen niet lang na de 4-2 ook de 5-2 een feit was. Weer uit een tegenstoot was nu Tom Kruil de maker van het Rotterdamse doelpunt. Op dat moment was er nog een kwartier te spelen.

VOC hield met zo’n ‘lekkere’ voorsprong de controle over de wedstrijd en was via Wouter van der Loo zelfs nog dicht bij de zesde treffer, maar hij mikte de bal naast het HBS-doel. De gifbeker voor HBS moest helemaal leeg, want de Hagenaars moesten ook nog eens het duel beëindigen met tien spelers. Kevin Schutte zette een tackle iets te laat in jegens Kas Dullemans en werd ‘getrakteerd’ op een rode kaart. Wellicht een wat zware straf in een verder sportieve wedstrijd, die dus een 5-2 eindstand kende.

Lees verder