Zaalvoetbal: zvv Den Haag legt met galavoorstelling voor rust basis voor winst

Na de nederlaag in de beker een week eerder stond nu het competitieduel tegen CFM Transito op het programma. Na een galavoorstelling voor rust en een mindere tweede helft, won zvv Den Haag met duidelijke cijfers: 10-6.

Tekst: Nick Taal           |      Foto’s: Michel Finkelnberg (SportSnap.nl)

zvv Den Haag begon furieus aan het duel en de bezoekers uit Werkendam werden compleet overrompeld. Binnen een minuut was Djamel Boerstra het eindstation van een goede actie van Nawfal Boutkabout: 1-0. De aanwezige toeschouwers gingen er goed voor zitten en kregen vooral in het begin een galavoorstelling te zien. Met schitterend samenspel en individuele acties werd CFM Transito   overhoop gespeeld met als resultaat dat er na ruim tien minuten een 5-0 voorsprong op het scorebord stond.

Het was voor het publiek een genot om naar te kijken. Natuurlijk kreeg CFM Transito ook wat kansen, maar Oussama Zayzaoui stond zijn mannetje in het doel. De rust werd bereikt met een 8-3 voorsprong voor het team van coach Jeroen Bloemaert.

Na de thee in de rust begon CFM Transito in de tweede helft fel aan te dringen na vermoedelijk een donderspeech in de kleedkamer. zvv Den Haag was niet echt onder de indruk, maar de echte scherpte was er wel vanaf. Veel mooie kansen werden niet meer benut, omdat toch te veel spelers onder invloed van het publiek voor eigen glorie gingen, wat het spel niet ten goede kwam. zvv Den Haag is niet in de problemen gekomen doordat de marge groot genoeg was, maar verloor toch de tweede helft met 3-2. De wedstrijd eindigde met een verdiende 10-6 overwinning voor de ploeg uit Den Haag. Jammer, want gezien het spel in de eerste tien minuten had er zeker een historische overwinning ingezeten. Man of the match was ongetwijfeld Nawfal Boutkabout met vier doelpunten en een aantal schitterende assists. De overige doelpunten van Den Haag: Djamairo Richters, die weer teruggekeerd is met drie doelpunten, good-old Djamel Boerstra met twee treffers, waarvan de tweede met een volley een beauty was, Anas El Jaouhari maakte met zijn doelpunt de tien vol.

Lees verder