Zaalvoetbal: Zuid West DH kansloos onderuit, nipte winst voor Stompwijk’92

Afgelopen week was er bijna vol programma in de zaalvoetbalcompetitie, alleen ging de Topklasse-wedstrijd tussen Tutor tegen Stanga niet door.

Tekst: Alex Pronk

1e divisie

zvv Den Haag – CFM Transito

In Sportcampus Zuiderpark wonnen de mannen van coach Jeroen Blommaert met 10-6 van Transito. Door deze tweede overwinning in de competitie klimt zvv Den Haag naar de vierde plaats. Klik HIER voor een verslag van dit duel.

Kawin – FC Westland

In de Nieuwegeinse sporthal Merwestein heeft dit duel het einde niet gehaald. Bij een stand van 4-9, wilde Kawin niet verder spelen nadat er vlak daarvoor een opstootje en een koelingsperiode was geweest. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.

Topklasse B

Futsal Rotterdam 2 – Zuid West DH

Zuid West DH had niets te vertellen tegen de reserves van Futsal Rotterdam en verloor dan ook met 6-1.

Stompwijk’92 – FC Westland 2

Aan het begin van de wedstrijd werd het reserveteam van FC Westland knullig in het zadel geholpen doordat er op de bal werd gestaan en James Dhanai zo binnen konn schieten. Daarna werd het Stompwijkse doel regelmatig onder vuur genomen. Iets verder in de eerste helft kwam ook Stompwijk meer aan voetballen toe en dit resulteerde in een doelpunt van Nick van den Bosch, waarmee de 1-1 ruststand werd bereikt. In de tweede helft ging het spel heen en weer en werd het wat harder. In totaal werden er vier gele kaarten getoond en kon de wedstrijd doorgaan, anders had arbiter Abderrahim Essaghir wedstrijd moeten staken. De ploeg van coach Joey Howldar (FC Westland) kwam via doelpuntmaker Redouan Azougagh, wederom op voorsprong maar ook Nick van den Bosch was weer succesvol met een vrije trap: 2-2. Vervolgens werkte Dick van der Salm de 3-2 binnen en ging FC Westland met keeper Mohamed El Haddioui mee voetballen, maar de bal ging er niet in en zo won Stompwijk’92 met 3-2.

Deltasport – Multicult

In de Margriethal (Schiedam) had Deltasport geen kind aan de jonge ploeg van Multicult. Via doelpunten van Tutku Aygoren (3x) en twee van Sheryvano Sewambar won de Vlaardingse ploeg met 5-0

Eredivisie VROUWEN

zvv Den Haag – EXS Zwolle

De ploeg van het coachduo René Havermans en Jeffrey Brand was beter dan de Zwolse formatie en won met 5-1. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.

Lees verder