Monsterzege Oranje onder 17 met ADO-speelster Jet van Mierlo in basis tegen Bulgarije

Het Oranje-vrouwenteam Onder 17 heeft zondag de tweede EK-kwalificatiewedstrijd tegen gastland Bulgarije met 6-2 gewonnen.  Bij de rust was de stand nog gelijk, 1-1. ADO Den Haag-speelster Jet van Mierlo (foto) kreeg van KNVB-coach Sherida van Bruggen de volle negentig minuten speeltijd. Victoria Boerboom, de tweede ADO-speelster in de selectie, verving in de 72e minuut Fleur Verkooijen.

Tekst: Peter Petit

De wedstrijd tegen de Bulgaren was van cruciaal belang voor Oranje Onder 17 om in de race te blijven voor kwalificatie voor het EK. In tegenstelling tot de afgelopen donderdagochtend nipt verloren eerste wedstrijd tegen Finland (1-0) speelde het jeugdige Oranje zondag wel een gevarieerd aanvalsspel, wat tot grote kansen en uiteindelijk veel doelpunten leidde.

Zwitserland

Op woensdag wacht de volgende cruciale wedstrijd van dit drieluik en wel tegen de Onder 17 van Zwitserland. Oranje hoopt zicht via de kwalificatie te plaatsen voor het EK, dat in 2024 plaatsvindt in Zweden. Nederland wist het toernooi nog nooit eerder te winnen al waren ze daar in 2019 heel dichtbij. Nederland versloeg titelverdediger Spanje in de halve finale, maar verloor uiteindelijk van Duitsland.

Lees verder