Yannic Blom, technisch manager sv Nootdorp: ,,Teleurstellende start”

Op de clubsite van sv Nootdorp laat technisch manager Yannic Blom (foto) weten, dat hij de doelstelling voor dit seizoen van het eerste elftal in de eerste klasse C duidelijk heeft moeten bijstellen.

,,Als je mij een aantal weken geleden, aan het begin van de voorbereiding, had gevraagd naar de doelstelling van dit seizoen, had ik gezegd dat we voor de top drie moeten gaan”, laat Blom weten. ,,Nu zeg ik niet dat dat niet haalbaar is. Alleen gezien de resultaten is het wel een teleurstellende start. Er zijn veel nieuwe spelers bij die aan elkaar moeten wennen en we hebben heel veel blessures gehad in de voorbereiding. Zo hebben we in de voorbereiding bijna niet met een vast elftal kunnen spelen. Pas een week voor de competitie was het team een beetje compleet.”

Dichthouden

,,Tegen Forum Sport waren we toegespitst op het dichthouden achterin. Dit ging een helft goed en daarna helaas niet meer. Tegen TAC’90 denk ik gewoon dat je had moeten winnen. In de eerste helft ben je de bovenliggende partij. In de tweede helft had je twee ongelukkige tegendoelpunten, al had je er nog steeds een gelijkspel uit kunnen slepen. Dan had de wereld er heel anders uitgezien”, aldus Yannic Blom. sv Nootdorp verloor zaterdag thuis met 1-4 van FC Skillz en huist nu met nul punten op de laatste plaats.

Meer supporters

Ook dit seizoen speelt sv Nootdorp in de eerste klasse weer vaak tegen regioclubs, die afkomstig zijn uit het zondagvoetbal. Hoe kijkt Blom daar tegenaan? ,,Dat is lastig, want je hebt ze jaren eigenlijk niet echt goed mee kunnen maken. Bij de meeste zaterdagclubs krijg je het één en ander wel mee of die zie je wat sneller een keer een wedstrijd spelen. Een club zoals FC Boshuizen is nu lastig te peilen waar die staan. Maar ik denk dat het alleen maar goed is. Sowieso voor de supporters en voor de clubs gezien de omzet in de kantine. Met de regioclubs hoop je wel dat er veel supporters langs de lijn staan.”

 

Lees verder