Winst voor oud-ADO spelers in CONCACAF interlands Suriname en Sint Maarten

Oud-spelers van ADO Den Haag maakten deel uit van de selecties van Sint Maarten en Suriname. Bij Sint Maarten was actief Chovanie Amatkarijo en bij Suriname maakten van de wedstrijdselectie deel uit Sheraldo Becker, Dion Malone, Shaquille Pinas en de huidige ADO Den Haag-speler Dhoraso Klas.

Tekst: Peter Petit

Sint Maarten

Oud-ADO speler Chovanie Amatkarijo (foto) maakte maandag deel uit van het nationale team van Sint Maarten, dat in League B van de CONCACAF league Saint Kitts en Nevis met 0-1 versloeg. Het betekende de eerste overwinning voor het nationale team van de linkerspits, thans uitkomend voor NK Istra 1961 in Kroatië. Amatkarijo (24) kreeg de volle negentig minuten speeltijd van bondscoach Pieter de Jong en verliet met een gele kaart op zak het veld. Ook regiospeler Quinton Christina (28) van het in de Tweede Divisie uitkomende Noordwijk maakte de negentig minuten en blessuretijd vol. Ondanks deze zege sluit Sint Maarten de rij in deze groep met zes punten achterstand op leider Guadeloupe.

Suriname

In League A van de deze CONCACAF Nations League was Suriname maandag veel sterker dan Grenada dat met 4-0 aan de zegekar werd gebonden. Oud-ADO spelers Dion Malone (34) en Sheraldo Becker (28) maakten de negentig minuten vol in het team van coach Aron Winter, waar Shaquille Pinas (25), eveneens een speler met een verleden bij ADO, genoegen moest nemen met een plek op de reservebank. Dat gold ook voor de huidige ADO Den Haag-middenvelder Dhoraso Klas. In deze groep B neemt Suriname een vijfde plek in op vijf punten van koploper Jamaica.

Lees verder