Miedema terug in Oranje-selectie, ook uitnodiging ADO-keepster Barbara Lorsheyd

Andries Jonker heeft zijn selectie voor de Nations League wedstrijden tegen Schotland bekend gemaakt. Spits Vivianne Miedema keert na een zware knieblessure na dertien maanden terug bij Oranje. Ook de keepster van ADO Den Haag, Barbara Lorsheyd (foto), kreeg weer een uitnodiging.

In de selectie zitten overigens nog vijf speelsters, die ooit het shirt van ADO Den Haag hebben gedragen: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Renate Jansen (FC Twente), Marisa Olislagers (FC Twente), Victoria Pelova (Arsenal)en Merel van Dongen (Atletico Madrid).

Nations League

Oranje speelt op vrijdag 27 oktober de thuiswedstrijd tegen Schotland in het stadion van NEC in Nijmegen. Dit duel begint om 20.45 uur en is uitverkocht. Vier dagen later, op dinsdag 31 oktober, staat de uitwedstrijd op het programma. Deze wordt gespeeld op Hampden Park in Glasgow, waar om 19.45 uur lokale tijd wordt afgetrapt.

Onderschatten

Coach Andries Jonker over Schotland op OnsOranje: ,,Mijn allereerste wedstrijd was thuis tegen Schotland en toen wonnen we in de laatste minuten met 2-1. Een paar weken geleden heeft Engeland met pijn en moeite van Schotland gewonnen. We zijn gewaarschuwd, want het is een uitermate serieuze tegenstander die we op geen enkele manier mogen onderschatten. Het doel is twee keer winnen zodat we een goede stap zetten naar de winst in de poule.”

Lees verder