Delftse Beloften Competitie poule A: DHL en sv Nootdorp aan winnende hand

DHL sloot haar tweede duel op rij met een overwinning af. Nu werd OLIVEO aan de zegekar gebonden in een doelpuntrijk duel. FC Zoetermeer moest op eigen veld haar meerdere erkennen in sv Nootdorp.

Tekst: Alex Pronk

Poule A

OLIVEO – DHL

OLIVEO startte slordig aan de bal en moest twee tegentreffers incasseren. Kas op den Brouw en Nick Verhaar schoten DHL, dat in de openingsfase heer en meester was, naar een 0-2 voorsprong. OLIVEO kwam daarna beter in de wedstrijd door goed positiespel en kwam op 1-2 door een treffer van Nigel Rijfkogel. Uit een snelle counter herstelde Ismail Bouyardane de marge weer tot twee doelpunten, maar nog voor de rust hielp Luc Brouwer OLIVEO weer in het duel: 2-3.

Na de thee speelde OLIVEO haar beste spel en kwam langszij dankzij opnieuw een treffer van Luc Brouwer. De club uit Pijnacker ging op zoek naar de overwinning en nam wellicht te veel risico. In de laatste tien minuten kon DHL uit drie counters weglopen naar een 3-6 zege. Nick Verhaar (2x) en Ismail Bouyardane schoten de ploeg van Tayyab Chaudhry (foto) naar de verrassende overwinning.

FC Zoetermeer – sv Nootdorp

De eerste vijfentwintig minuten was sv Nootdorp heer en meester. Door goed combinatiespel hadden ze een overwicht en dit leverde al snel de 0-1 op van Toby Harterink. Daarna zag de goed spelende Kay Stulemeijer de keeper voor zijn doel staan en schoot van grote afstand de bal schitterend over hem heen: 0-2. FC Zoetermeer nam de controle over en kwam steeds vaker bij het vijandelijke doel. Vlak voor de thee scoorde Jonas van den Hemel de 1-2.

In de tweede helft kreeg sv Nootdorp een aantal goede kansen en kon Koen van der Gaag één daarvan benutten. Doordat de bezoekers verzuimden verder uit te lopen kon FC Zoetermeer weer terugkomen in de wedstrijd. Jonas van den Hemel bracht de 2-3 op het scorebord. Het slotoffensief van FC Zoetermeer leverde niet meer de gelijkmaker op.

SEP – DHC

Het duel stond gepland voor woensdagavond, maar de bezoekers konden niet voldoende spelers op de been brengen.

Lees verder