‘Haags georiënteerd’ FC Twente vrouwen sneuvelt in laatste voorronde Champions League

Het vrouwenteam van FC Twente is er woensdag niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Na de 2-2 van vorige week in het Zweedse Götenburg, verloor FC Twente woensdag op eigen terrein de returnmatch pijnlijk met 1-2.

Tekst: Peter Petit

Met Marisa Olislager, Taylor Ziemer, Renate Jansen en Liz Rijsbergen (foto) stonden er bij de Enschedese formatie bij de aftap vier ex-speelsters van ADO Den Haag op het veld. Ziemer en Rijsbergen maakten de negentig minuten niet vol en werden door hoofdtrainer Joran Pot vroegtijdig naar de kant gehaald. Evenals haar teamgenoten had de uit Leiderdorp afkomstige Rijsbergen, sinds dit seizoen actief voor FC Twente, een complete off-day, waar de Zweedse vrouwen maar al te graag van profiteerden. Twente kwam nog wel op voorsprong, maar gaven in een tijdsbestek van vier minuten twee treffers weg, met een teleurstellende 1-2 nederlaag als resultaat.

Ajax, met oud-ADO Den Haag-speelsters Nadine Noordam en Chasity Grant, kwalificeerde zich wel voor de groepsfase van het belangrijkste Europese clubtoernooi. Na de 0-6 vorige week tegen FC Zürich wonnen de Amsterdamse vrouwen woensdag thuis met 2-0.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder