Beker: GDA bekert verder na winst op BMT, Graaf Willem II VAC verrast

Op Sportpark Madestein was GDA een maatje te groot voor BMT en bereikte door deze zege de tweede ronde. Voor Voorschoten’97 was de eerste ronde het eindstation. Graaf Willem II VAC zorgde voor een daverende verrassing door Alphense Boys uit te schakelen.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Wil aan de Wiel

Spijkenisse – Voorschoten’97

In het duel bij vv Spijkenisse kon Voorschoten’97 geen potten breken. De thuisclub kwam na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong door een treffer van Kevin le Duc. Na tien minuten in de tweede helft stelde Spijkenisse de zege veilig. Daan Bourgonje volleerde de bal de kruising in. De 2-0 bleef tot het eindsignaal op het scorebord staan, waardoor voor Voorschoten’97 het bekeravontuur eindigde.

GDA – BMT

GDA en BMT begonnen niet in hun vertrouwde basisopstelling aan het bekerduel. GDA nam een 2-0 voorsprong door treffers van Jayden van Zoelen en Jeroen Mantel. Bij beide doelpunten was Samir ben Omar de aangever.

Nog voor de rust werd het ook 3-0 dankzij een doelpunt van Bradley Schoenmaker. In de tweede helft zorgde Gökmen Coban voor de 4-0 eindstand. Weer was Ben Omar verantwoordelijk voor de assist.

Alphense Boys – Graaf Willem II VAC

Het bekerduel werd gespeeld op de Roggewoning. Graaf Willem II VAC bood tijdens de wedstrijd goed tegenstand aan de sterke ploeg uit Alphen aan de Rijn. Het team van trainer Jan de Jong (foto) kreeg later in het duel zelf ook meer kansen om te scoren en hield knap stand. Met een 0-0 stand op het scorebord werd na negentig minuten afgefloten. Ook in de verlenging werd niet gescoord, waardoor strafschoppen noodzakelijk werden. In de spannende serie trok Graaf Willem II VAC aan het langste eind met 7-8.

 

Lees verder