Warming-up 1e klasse C: Kevin van der Geest (VELO): ,,Die Haghe team om rekening mee te houden”

Zaterdag een inhaalprogramma, maar er wordt in de eerste klasse C toch één duel gespeeld. Aan de Noordweg in Wateringen treffen in 1C VELO en Die Haghe elkaar. Het betreft een vooruit te spelen competitieduel in verband met een jubileum bij Die Haghe later dit jaar.

Tekst: Ton Beije

VELO staat nu na vier wedstrijden op een zevende plaats met zes punten. Is trainer Kevin van der Geest (foto) daar dan tevreden mee of had hij op meer verwacht? Van der Geest: ,,We kijken nu niet naar de ranglijst. Dat is iets voor wedstrijd 18 tot 20. We zijn een team in opbouw en we raken steeds meer aan elkaar gewend. De manier waarop we punten halen is nu het belangrijkste.”

Afgelopen zaterdag deed VELO in ieder geval goede zaken om weg te komen onderin door voor eigen publiek nipt met 2-1 te winnen van sv Den Hoorn. Van der Geest: ,,sv Den Hoorn was de eerste helft veel sterker dan wij. Dus waren we content met 0-0 bij rust. De tweede helft was VELO sterker. Dat de goal in de 92e minuut in ons voordeel valt, is geen toeval. Het team bleef tot het einde in de winst geloven.”

Mutaties

Zaterdag komt Die Haghe op bezoek in Wateringen. Vorig seizoen stonden de ploegen ook al tegenover elkaar. Hoe goed kent Van der Geest het huidige team van Die Haghe? Hij: ,,Het heeft een klein aantal mutaties in vergelijking met vorig seizoen. Die Haghe is altijd een team om rekening mee te houden en dat heeft RKDEO afgelopen weekend ook gemerkt met de 0-1 winst voor Die Haghe. Ik verwacht een open wedstrijd met vooral veel strijd, waarbij het zal aankomen op details.”

Heeft de VELO-trainer voor dit seizoen al een doelstelling voor ogen? Van der Geest: ,,Nee we kijken minder naar het eindresultaat. Onze doelstelling is om als team iedere wedstrijd vóór de winst te kunnen gaan. Er is bij ons dit seizoen geen ruimte voor arrogantie, wij moeten vooral naar onszelf kijken.”

Niet compleet

Dan het duel voor zaterdag, beschikt VELO over een complete selectie? ,,Rick Das en Irshan Jagbandhan ontbreken nog, maar zijn op de weg terug. Emiel Rours is vanwege een late overschrijving pas eind oktober speelgerechtigd. Kaier Hartman heeft zijn kruisbanden afgescheurd en we zullen hem het hele seizoen moeten missen”, aldus Kevin van der Geest.

Het duel aan de Noordweg begint zaterdag om half drie. Uiteraard is Haaglanden Voetbal ook van de partij.

Lees verder