Prestaties ADO Den Haag tot nu toe identiek aan die van FC Emmen

Het duel vrijdag tussen FC Emmen en ADO Den Haag is het 21e officiële duel in de historie tussen beide teams in ‘de Vlinderstad’.  De thuisploeg won in de voorgaande twintig edities twaalf keer, speelde vier keer gelijk en verloor er vier. Drie keer betrof het een wedstrijd in de Eredivisie, vijftien keer in de Eerste Divisie en twee keer in de nacompetitie.

Tekst: Peter Petit

FC Emmen kan vrijdag in de wedstrijd in de KKD tegen ADO Den Haag niet beschikken over Chardi Landu. De linksbuiten met een dubbele nationaliteit (Nederland en Democratische Republiek Kongo) liep begin deze week een blessure op. Hoofdtrainer Fred Grim van Emmen heeft wel goede hoop dat centrale verdediger Mike te Wierik weer aan kan sluiten bij de wedstrijdselectie. Voor middenvelder Desley Ubbink kan de wedstrijd tegen ADO een bijzondere worden. De 30-jarige middenvelder, wiens komst bij Emmen afgelopen zomer tot veel commotie leidde nadat bekend werd dat hij in het verleden was veroordeeld vanwege seks met een minderjarig meisje, was in elk van de drie thuiswedstrijden voor Emmen in de competitie betrokken bij een doelpunt (twee goals, twee assists). In de competitievrije interlandperiode oefende FC Emmen tegen het VfL Osnabrück van Hagenaar John Verhoek. Het in de tweede Bundesliga uitkomende Osnabrück won het oefenpartijtje van twee keer een uur met 2-4.

Opportunisme

De prestaties van FC Emmen zijn tot dusver identiek aan die van ADO. Beide ploegen wonnen in de eerste negen competitiewedstrijden vijf keer, speelden drie keer gelijk en verloren één keer. Ook het doelsaldo van +6 gelijk, de Emmenaren hebben in de tot nu toe gespeelde duels wel vaker het net getroffen.

Op de website van de club is de 58-jarige trainer Fred Grim (foto) vol lof over de prestaties van ADO Den Haag tot nu toe. Grim: ,,TD Joris Matthijssen heeft goede spelers gehaald, zoals Henk Veerman, Daryl van Mieghem en Jort van der Sande. Ze spelen met een stuk opportunisme, willen met lange ballen Veerman zoeken, met Van der Sande daaromheen en met Van Mieghem die van buiten naar binnen komt. Daar moeten we ons tegen wapenen.”

FC Emmen – ADO Den Haag begint vanavond om 20.00 uur op de Oude Meerdijk in Emmen en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Het duel is live te volgen op ESPN 2.

Lees verder