Warming-up 1e klasse C: Marcel Koning (Die Haghe): ,,Wie wint haakt aan, dat is zaterdag ons streven”

Die Haghe had op zaterdag 4 november moeten uitkomen in de uitwedstrijd tegen VELO. Op die datum viert de club op Ockenburgh echter haar 100-jarig jubileum. Om die reden is het competitieduel aan de Noordweg in Wateringen tegen VELO naar voren gehaald naar dit ‘vrije weekend’. Om half drie gaat de bal rollen voor dit voor beide ploegen belangrijke duel.

Tekst: Ton Beije

Die Haghe vergaarde uit vier wedstrijden slechts vier punten. Vorig seizoen deed de ploeg lang mee in de kopgroep. Logisch, dat trainer Marcel Koning (foto) niet echt tevreden is tot nu toe: ,,Nee, inderdaad  niet tevreden over het puntenaantal. Maar wel op de manier hoe er wordt gespeeld en gestreden.” Afgelopen zaterdag deed Die Haghe van zich spreken door een 0-1 overwinning bij RKDEO. Koning: ,,Wij waren duidelijk de bovenliggende partij, alleen hadden wij de wedstrijd eerder moeten beslissen. We creëren genoeg, alleen missen we nog te veel kansen.”

Stug

Vorig seizoen stonden VELO en Die Haghe ook tegenover elkaar. VELO zag wel wat toonaangevende spelers vertrekken. Hoe goed kent Koning het huidige VELO? Hij: ,,Ik ken de ploeg niet goed, maar ze hebben nog niet verloren wat erg knap is. Volgens de verslagen is het een stug elftal dat weinig doelpunten tegen heeft. We gaan het zien. De wedstrijden tegen VELO zijn altijd mooie wedstrijden met heel veel strijd en dat verwacht ik deze keer ook. Wie wint zal aanhaken bovenin en dat is natuurlijk ons streven.”

Top vijf

Hoe kijkt Marcel Koning tegen dit huidige seizoen van Die Haghe aan? ,,Na een mooi vorig seizoen, waarin we eigenlijk heel het jaar mee hebben gedaan voor het kampioenschap, moeten we de komende weken laten zien of we dit seizoen weer bovenin kunnen meedraaien. Het zal niet makkelijk zijn, want er zijn vanuit de selectie van vorig seizoen vooral voorin bepalende spelers weggegaan. Maar als iedereen fit is, hebben wij voor deze klasse een goede ploeg vind ik om er weer een mooi seizoen van te maken. We willen bij de top vijf spelen.”

Hoe is het met de beschikbare spelers voor het duel in Wateringen, want Die Haghe kampte in de beginfase met nogal veel afwezigen. Koning: ,,Er is sinds vorige week gelukkig weer een aantal spelers terug, maar we zijn nog niet compleet.”

Lees verder