ADO Vrouwen ontvangt FC Twente, Nikki IJzerman: ,,Vertrouwen een goede wedstrijd neer te zetten”

Zaterdag speelt ADO Den Haag Vrouwen tegen FC Twente Vrouwen om 14.00 uur in het Bingoal Stadion. Beide clubs maken als enige, naast sc Heerenveen, deel uit van de Eredivisie sinds de oprichting in 2007. Zodoende mag gesproken worden over een echte Match of the Founders. In eigen huis heeft ADO Den Haag Vrouwen dit seizoen nog niet weten te winnen. Om de spreekwoordelijke driemaal scheepsrecht te laten zijn, gaan de groen-gelen nu op zoek naar de eerste drie punten van het seizoen.

Beide ploegen ontmoetten elkaar al 52 keer eerder in de competitie. Veertien keer was er een Haagse zege, terwijl de opponent 27 confrontaties wist te winnen. De overige elf duels eindigden gelijk. Op 11 oktober 2020 boekte de Residentieclub voor het laatst een overwinning op de achtvoudig landskampioen. Dankzij doelpunten van Kayra Nelemans en Jannette van Belen werd het destijds in Enschede 0-2.

Minder

FC Twente heeft vanwege de deelname aan de voorronde van de Champions League momenteel twee duels minder gespeeld. De drie wedstrijden die de ploeg wel in actie kwam eindigden allemaal in een overwinning. Met negen punten en al twaalf gescoorde doelpunten staat FC Twente momenteel op de derde plaats. ADO Den Haag Vrouwen bezorgde koploper FC Utrecht afgelopen weekeinde al het eerste puntenverlies van dit seizoen. Met vijf punten uit vier wedstrijden staat de club op de zevende plaats.

Groeiende

,,We zijn denk ik nog steeds groeiende,” zegt ADO-speelster Nikki IJzerman (foto) op de eigen website over de ontwikkeling van de ploeg. ,,In het spel aan de bal gaat het steeds beter, nu moeten we in de afwerking nog efficiënter zijn. Maar we houden in drie wedstrijden de nul, dus dat is iets positiefs dat we kunnen meenemen naar zaterdag.” De 23-jarige voetbalster zelf is inmiddels niet meer weg te denken uit de Haagse selectie. ,,Ik hoop natuurlijk dit seizoen ook veel te spelen,” aldus de speelster, die heel vorig seizoen en dit seizoen tot nu toe nog alle competitiewedstrijden in de basis stond. ,,In de eindfase wil ik nog wel dreigender en beslissender zijn. Als dat met goals kan, is dat mooi meegenomen.”

Invloed

FC Twente liep afgelopen woensdag tegen het Zweedse BK Häcken plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League mis. ,,We mogen er niet vanuit gaan dat de wedstrijd van woensdag invloed op ze zal hebben, want ze zijn fit en hebben een brede selectie. Maar dat zijn wij ook, dus ik heb er vertrouwen in dat we een goede wedstrijd kunnen neerzetten”. Aldus Nikki IJzerman.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder