Oud-ADO jeugdexponent Schouten: ,,Zonder Rankovic misschien niet eens in het profvoetbal gekomen”

Jerdy Schouten (foto) is momenteel één van de sleutelspelers van Eredivisie-lijstaanvoerder PSV, maar in de jeugd bij ADO Den Haag zagen scouts en beleidsbepalers van BVO’s hem over het hoofd.

Tekst: Peter Petit

In scoutingsrapporten stond vermeld dat de middenvelder te klein en te lui was. De 26 jaar geleden in Hellevoetsluis geboren Schouten ziet in Aleksander Rankovic, zijn voormalige jeugdtrainer bij ADO, de man die verantwoordelijk is voor de omslag in zijn voetballoopbaan.

Klein

Schouten: ,,Ik zat bij ADO O19 niet eens bij de top tien van mijn elftal. Op die leeftijd wordt heel veel naar snelheid en kracht gekeken. Ik was ook klein, een beetje lui en ik denk dat de scouts en directeuren van voetbalclubs dat meer zagen dan de dingen die ik wel goed deed. Andere jongens waren beter in de jeugd of belangrijker voor het elftal”, zo laat hij in een interview in het Algemeen Dagblad weten. ,,Maar onder Rankovic leerde ik dat er in verdedigend aspect heel veel te winnen is. Hij maakte van mij voor het eerst een topsporter en wond nergens doekjes om. Zonder hem was ik inderdaad misschien niet eens in het profvoetbal terechtgekomen, en zo zie je maar weer hoe afhankelijk je soms van iets of iemand kan zijn”, aldus de huidige nummer zes in het team van PSV.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder