Transferwaarde FC Twente-spelers – met achtergrond bij ADO Den Haag – dit seizoen flink gestegen

De transferwaarde van ex-ADO Den Haag spelers Sem Steijn (foto) en Youri Regeer, beiden nu uitkomend voor FC Twente, zijn gestegen. Aldus meldt de website Transfermarkt die de waarde van spelers en clubs tot in de kleinste details bijhoudt.

Tekst: Peter Petit

FC Twente doet het momenteel in de Eredivisie met een derde plek met slechts drie punten achterstand op PSV boven verwachting. Eerder deze week publiceerde de voetbalsite een actuele lijst van transferwaardes van spelers in het Nederlandse betaalde voetbal, waarin de uitstekende prestaties van de spelers van FC Twente nadrukkelijk naar voren komen.

Omhoog

Ook de marktwaarde van de twee spelers met een verleden bij ADO Den Haag binnen de selectie van de Tukkers ging omhoog. Zo steeg de transferwaarde van middenvelder Youri Regeer, oud-jeugdspeler van Rijnsburgse Boys en ADO, van 1,7 miljoen naar 3 miljoen euro. De marktwaarde van aanvallende middenvelder Sem Steijn, topscorer en tot dusver één van de uitblinkers in de ploeg van hoofdtrainer Joseph Oosting, steeg van 2 naar 3 miljoen euro. Michel Vlap is de grootste stijger binnen de selectie van FC Twente. De waarde van de linkeraanvaller is verdubbeld van 2 naar 4 miljoen euro.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder