Beker O23: Laakkwartier en KMD door na pingels, DSO onderuit bij TOGB

In de bekerstrijd bij de Onder 23-teams vlogen Laakkwartier en Slikkerveer eruit om dat respectievelijk SVC’08 en KMD aan het langste tijd trokken bij de noodzakelijke strafschoppenserie. Westlandia ging er na pingels vanaf tegen BVCB en sv Den Hoorn was ruim te sterk voor RVVH. DSO tenslotte had uit tegen TOGB weinig in te brengen.

Tekst: Marlon Taal

SVC’08 O23 – Laakkwartier O23

Na vijfentwintig minuten spelen kwamen de gasten al met tien man te staan. Slechts vijf minuten later kon SVC’08 gebruik maken van het overtal en kwam via Mounir Choukoud op voorsprong. Na een uur spelen wist Laakkwartier op gelijke hoogte te komen via Mo Charif en dat gaf de ploeg vertrouwen. Met nog een kwartier te gaan werd het dan ook nog erg spannend. Eerst wist de thuisploeg nog op voorsprong te komen via weer Choukoud, maar in de slotfase gaf SVC’08 toch nog de voorsprong uit handen door een doelpunt van Ilyas Chouchouch. Het geloof was weer helemaal terug bij de gasten, maar de Wassenaarders wonnen uiteindelijk toch via de strafschoppenserie (4-3).

Slikkerveer O23 – KMD O23

KMD stond in de rust met 3-2 achter tegen Slikkerveer. De wedstrijd eindigde na negentig minuten met een stand van 3-3. De doelpunten aan de kant van KMD kwamen van Tygo de Gunst en tweemaal van Riad El Halil. Het kwam dus uit op een penaltyserie, waarin de gasten met 2-4 wisten te zegevieren.

Westlandia O23 – BVCB O23

Ondanks dat Westlandia in de rust met 1-2 achterstond, kon de thuisploeg zich in de tweede helft wel herpakken met een gelijkspel door doelpunten van Mark van de Zalm en Peter Cedeno, die het vijandelijke net twee keer wist te vinden. Ondanks het gelijke spel verloren de Naaldwijkers wel de penaltyreeks, waardoor BVCB verder bekert.

sv Den Hoorn O23 – RVVH O23

sv Den Hoorn wist op eigen veld gemakkelijk te winnen van RVVH. In de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong via Sven Paternot (foto). Pas in de tweede helft werd er over de tegenstander heengelopen met doelpunten van Kyzhe van Es en Guy van Wely die tweemaal wist te scoren. Dit bracht de eindstand op 4-1 in het voordeel van sv Den Hoorn.

TOGB O23 – DSO O23

TOGB had in Berkel en Rodenrijs geen kind aan DSO. De ploeg uit Zoetermeer werd met 3-0 gemakkelijk verslagen. Dit betekent dat de thuisploeg zich mag opmaken voor de volgende bekerronde en dat voor DSO O23 het avontuur er voor dit seizoen opzit.

Lees verder