Beker: RVC Celeritas verliest na chaotisch duel tegen BSC’68, Quintus houdt lang stand tegen XerxesDZB

Even leek er een sensatie aan te komen op sportpark Faas Wilkes in Rotterdam waar Quintus lange tijd met succes een 0-1 voorsprong verdedigde tegen gastheer XerxesDZB. In de tweede helft nam de fusieclub echter ruim afstand van de ploeg uit Kwintsheul. Ook voor RVC Celeritas zit het bekeravontuur erop. Tegen BSC’68 werd het in een chaotisch verlopen duel 2-5 voor de bezoekers uit Benthuizen.

Tekst: Peter Petit             |      Foto’s: Alex Pronk

RVC Celeritas – BSC’68

In een chaotisch verlopen duel moest vierdeklasser RVC Celeritas haar meerdere erkennen in dorpsclub BSC’68 uit Benthuizen, de trotse aanvoerder van de derde klasse A. Het eerste bijzondere moment in de wedstrijd deed zich voor toen doelman Eldrin Serbony van RVC Celeritas bij een poging de bal weg te schieten, geblesseerd raakte, waardoor het voor een aanvaller van BSC’68 totaal geen probleem was de bal in het lege doel te schieten: 0-1. Op aangeven van trainer Abdullah Sari gaf BSC’68 vervolgens, na dit foutje van scheidsrechter Ivo Yanover, vrije toegang naar haar strafschopgebied om RVC Celeritas de gelegenheid te geven via Bencho Calliste de 1-1 te laten scoren. Sportiviteit op de velden bestaat dus nog!

Het goed in balans spelende BSC’68 had het betere van het spel, maar het waren de gasten die de bal tegen de touwen schoten. Sami Bousetta was het die met een prachtig doelpunt door de as van BSC’68 lopend, de pauzestand op 2-1 bracht. RVC Celeritas kreeg nog de beste kansen, maar zoals zo vaak in dit soort situaties was het de tegenpartij die scoorde. De klok wees 69 minuten speeltijd aan op het moment dat BSC’68 langszij kwam, met als maker van het doelpunt Jelle Verhoef: 2-2. In deze wedstrijd was een hoofdrol weggelegd voor RVC Celeritas sluitpost Serbony. Na het pijnlijk moment in het begin van het duel waaruit BSC’68 de 0-1 kon scoren, raakte hij geblesseerd en nam Robin van Ravesteijn een kwartier voor tijd zijn plaats in. Na een mooie redding, maakte hij bij een tweede doelpoging van BSC’68 geen sterke indruk: 2-3 voor de bezoekers.

Nadat Revlinho Sastrowitana na een rode kaart het veld moest verlaten, moest RVC Celeritas met tien man verder. Ook keeper Van Ravesteijn kreeg ‘rood’, na zijn kritiek op de in zijn ogen ‘rare’ beslissing van arbiter Yanover. In de 88e minuut schoot Jelle Verhoef BSC’68 naar 2-4. Ver in blessuretijd viel nog de 2-5. Einde van het bekeravontuur voor RVC Celeritas, dat wel terug kan kijken op een goede eerste helft, echter niet genoeg om door te gaan.

XerxesDZB – Quintus

Vierdeklasser Quintus verloor het bekerduel op het sportpark Faas Wilkes tegen eerste klasser XerxesDZB met 4-1. Een enigszins geflatteerde uitslag, want tot ver in de tweede helft wisten de Heulenaren de thuisploeg nog goed bij te houden en een bekersensatie leek tot ver in de tweede helft in de lucht. Quintus kwam verrassend op voorsprong dankzij goalgetter Ruud van Kester. De 0-1 was tevens de ruststand. In de tweede periode liet de thuisploeg zich van haar beste kant zien. De 1-1 kwam na een uitstekend uitgespeelde aanval via een kopbal van Marvin van de Pluijm. Harold Vrolijk, Leonardo de Pina en wederom Harold Vrolijk bepaalden de eindstand tenslotte op 4-1.

Lees verder