Beker: CWO door ten koste van SEV, FC Zoetermeer verrast Duindorp sv

Op de kastelenring eindigde het bekeravontuur voor SEV en gaat CWO door naar de volgende ronde na een doelpuntrijke slotfase. FC Zoetermeer was thuis heer en meester over Duindorp sv  en bekert verder.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk         |         Foto’s: Robbert Bakker & Eva Swüste

 SEV – CWO

Op de Kastelenring mocht de ploeg van trainer Arjan Kortleven aantreden tegen CWO. Na de overwinning van afgelopen dinsdag begon SEV sterk aan de wedstrijd. Ondanks het sterke begin van de thuisploeg kwam CWO al snel op voorsprong door een treffer van Shardley Hanley. SEV bleef tegenstand bieden en had meerdere kansen op de gelijkmaker, maar ging de kleedkamer in voor de rust met een 0-1 achterstand. (Foto’s: Eva Swüste)

De tweede helft begon gelijkwaardig en aan beide zijden waren er kansen. In de slotfase besloot de ploeg van Arjan Kortleven één-op-één te gaan spelen. CWO zag hier kansen in en speelde zich door meerdere counters naar een overwinning. Tom van Pelt, Ethem Arslan en Rafi Mouhssen bepaalden de eindstand van 0-4.

FC Zoetermeer – Duindorp sv

Een krachtmeting voor FC Zoetermeer, het team van trainer Martijn de Zoete tegen derdeklasser Duindorp sv. FC Zoetermeer begon sterk aan de wedstrijd en domineerde in de aanvangsfase. Kort na het eerste fluitsignaal kwam de thuisploeg op voorsprong door een goal van Brandon Zigo Tichem op aangeven van Emre Terlemis: 1-0. Net voor het rustsignaal vergrootte FC Zoetermeer de voorsprong door een treffer van Djamil el Messaoudi: 2-0. (Foto’s: Robbert Bakker)

Na de rust kwam Duindorp sv sterk uit de kleedkamer en maakte al snel de aansluitingstreffer door een kopbal van Robin Roos: 2-1. Hierna volgde een periode waarin het onrustig was en daar kon de thuisploeg van profiteren en zo kon Djamil el Messaoudi zijn tweede treffer van de dag noteren: 3-1. Tot de slotfase heerste er een periode van onrustig voetbal, maar beide ploegen wisten hier niet van te profiteren. In de slotfase maakte de thuisploeg de bevrijdende treffer die op naam kwam van Jonas van den Hemel. Met een eindstand van 4-1 eindigt het bekeravontuur voor Duindorp sv en bekert FC Zoetermeer verrassend verder.

 

Lees verder