Beker: RKDEO gaat vlak voor tijd onderuit bij Aarlanderveen

RKDEO speelde voor de beker het uitduel in en tegen Aarlanderveen. De Nootdorpers gingen nog met een 2-3 voorsprong de rust in, maar zagen de thuisploeg in de tweede helft langszij komen en op slag van tijd zelfs de volle winst pakken: 4-3.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Voorafgaand aan de wedstrijd war er de ingebruikneming van het nieuwe kunstgras bij Aarlanderveen. Aarlanderveen-voorzitter Leo de Jong hield een toespraak voor alle genodigden en aanwezigen en daarna was het woord aan Gert Jan Schotanus, sportwethouder Alphen aan den Rijn. Na de praatjes knipten het jongste Aarlanderveen-lid Timo en het oudste lid, Dirk van Leeuwen (74), het lintje door. Hierna werd er geproost door alle genodigden en betrokkenen van de aanleg. De aftrap van de bekerwedstrijd Aarlanderveen – RKDEO werd in verband met de officiële opening van het kunstgras verricht door de reeds genoemde jongste en oudste leden van de club.

Het eerste wapenfeit in de wedstrijd kwam van RKDEO. Na vijf minuten zag Tommy Simonis zijn schot vanaf de zestienmeterlijn naast het doel gaan. Vier minuten later verdween de bal uit een vrije trap van diezelfde Simonis (na een overtreding op Dylan Boapeah) hard in de Aarlanderveen-muur. Vlak daarna bleef RKDEO-doelman Erik Schram in twee instanties een schot van Thom Nouwens de baas. Na een krap kwartier kwam RKDEO goed weg, toen een schot van Thom Nouwens via de binnenkant van de paal terugkwam in het veld. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong.  Achraf el Jaouhari werd vrijgespeeld op het middenveld en kon vrij richting Aarlanderveen-doelman Sven Koelewijn opstomen en scoren.

Een volgende mogelijkheid was weer voor de Nootdorpers. Een hoekschop van Olaf Kramer werd voor het doel ingeschoten door Jazz Vermeer, maar de bal leverde via de vuisten van keeper Koelewijn weer een hoekschop op. Aan de andere kant werd vlak daarna de bal uit een hoekschop door Steven van der Pijl net over het RKDEO-doel gekopt. Na een half uur spelen kwam Aarlanderveen op gelijke hoogte. Een verkeerde breedtepass aan RKDEO-kant werd onderschept en Killian Bouwhuis maakte dankbaar gebruik en bracht de 1-1 stand op het bord. Nog geen twee minuten later nam Aarlanderveen zelfs de leiding. Lars Overbeek scoorde na geklungel in de Nootdorpse defensie: 2-1.

Vijf minuten voor rust kwam de thuisploeg bijna op een ruimere voorsprong. Uit een vrije trap van Thom Nouwens kwam de bal bij Davey Grimmellus, die vanaf de zestienmeterlijn zijn schot maar net over zag gaan. Toch kon RKDEO gaan rusten met een voorsprong. In de slotfase van het eerste bedrijf scoorde de formatie van trainer Wesley Epskamp nog tweemaal. Na voorbereidend werk van Dylan Boapeah liet Tommy Simonis de gelijkmaker aantekenen (2-2) en twee minuten later was Dylan Boapeah zelf verantwoordelijk met een schot in de verre hoek voor de 2-3 voorsprong.

RKDEO kwam goed uit de startblokken na rust en kreeg al na twee minuten een mogelijkheid. Izzy Rosini kopte echter net over op aangeven van Tommy Simonis. Een minuut later ging Aarlanderveen-doelman Sven Koelewijn zitten en kon, als gevolg van een vlak voor rust opgelopen blessure, niet meer verder. Hij werd vervangen door Maico du Chatinier. Na bijna een uur spelen kwam Aarlanderveen weer langszij. In het Nootdorpse strafschopgebied liep Youni de Bruin Kilian Bouwhuis tegen de grond, waarop scheidsrechter Olav van Hees direct naar de stip wees. Thom Nouwens was trefzeker vanaf elf meter: 3-3. De volgende tien minuten wat kansen over en weer. Jazz Vermeer, Thomas Aangenendt en Dylan Boapeah hadden geen geluk met hun pogingen. Vlak voor tijd kreeg RKDEO toch het deksel op de neus. Stefan den Horder scoorde voor de thuisploeg de winnende treffer. Het bekeravontuur voor RKDEO zit erop.

Lees verder