Vrouwen: ADO Den Haag Vrouwen moet nipt buigen voor regerend kampioen FC Twente

ADO Den Haag Vrouwen is er zaterdag niet in geslaagd FC Twente nieuwe averij te bezorgen. De Tukkers deelden na de mislukte Champions League-kwalificatie niet opnieuw cadeautjes uit. In het Bingoal Stadion moest de Haagse ploeg nipt met 2-3 buigen.

Foto’s: Franca Dobbe

Voor een weer goed gevulde Eretribune in het Bingoal Stadion leken de Haagse vrouwen met een voorzichtig begin FC Twente de kans te geven om de Champions League-kater tegen het Zweedse Häcken van drie dagen eerder te verwerken. Het eerste gevaar kwam dan ook van de gasten. Met een katachtige reflex wist de weer voor het Nederlands elftal opgeroepen Barbara Lorsheyd een kopbal van dichtbij te keren. Op de eerste Haagse mogelijkheid moest het publiek wachten tot de twaalfde minuut. Kayra Nelemans stuurde Nikki IJzerman diep. Haar uithaal vloog langs de kruising van het doel, maar was wel goed voor een dankbaar applaus. Uit een door Louise van Oosten afgedwongen corner zette IJzerman het sein nog eens op rood. Pleun Raaijmakers bracht met het hoofd Daniëlle Noordermeer in stelling. Haar kopstoot eindigde in de handen van de doelvrouw.

Kort voor het half uur kwam FC Twente op voorsprong via voormalig ADO-speelster Liz Rijsbergen. In een desperate poging de treffer te voorkomen, raakte Lysanne van der Wal geblesseerd en moest het veld verlaten. Wiëlle Douma was haar vervanger. Uit weer een hoekschop van IJzerman probeerde Lobke Loonen voor de thee wat terug te doen. Haar kopbal werd ternauwernood tot een nieuwe corner verwerkt. Dit keer bracht Van Oosten de bal voor. De volley van Vanessa Susanna raakte een Twentse arm en de scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de elfmeterstip. Loonen joeg de bal snoeihard tegen de touwen: 1-1. Die opsteker gaf de thuisploeg nieuw elan. Met een geslaagde actie schonk Susanna Manon van Raay de kans haar ploeg op voorsprong te zetten. De Twentenaren zagen de bal opgelucht voorlangs gaan.

Het tweede bedrijf begon met het uitdelen van paraplu’s aan bankzitters. Nadat een nieuwe Haagse hoekschop niets had opgeleverd, luidde een redding van Lorsheyd op een inzet van Renate Jansen een periode van Twentse druk in. In de 61ste minuut resulteerde dat in opnieuw een treffer van een oud-ADO-speelster, Marisa Olislagers: 1-2. Toen Lorsheyd acht minuten later nog eens de bal uit het net moest halen, leek de wedstrijd gespeeld. De ploeg van Stephan Vos en Alex Scholte dacht daar echter anders over. Binnen twee minuten leidde een geslaagde combinatie tussen Loonen en IJzerman tot een voorzet van de laatste, die door Van Oosten bij de tweede paal in het doel werd gegleden: 2-3. Het was weer een wedstrijd! Voor het Haags Kwartiertje voorzagen de trainers hun team van nieuwe vleugels: Anne van Egmond en Lakeesha Eijken. Dat droeg bij aan een opwindende slotfase met kansen over en weer. Terwijl Lorsheyd haar doel soms met kunst- en vliegwerk voor doorboring behoedde, liet ook de Haagse aanval zich niet onbetuigd. Uit een vrije trap van Kayra Nelemans kopte Loonen naast. Een voorzet van Van Egmond was net te hard voor Eijken. En na een trekbal van Eijken kopte Loonen de bal over de lat. Een gelijkspel bleef daardoor buiten bereik. Het bleef bij 2-3.

Opstellingen

ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd – Vonk, Noordermeer, Raaijmakers (74. Eijken), Nelemans – Van Oosten, Van der Wal (33. Douma) – Susanna (74. Van Egmond), Loonen, Van Raay (88. Abali), IJzerman.

FC Twente:

De Jong – Everaerts, Kerkdijk, Dijkstra, Olislagers, Kaptein, Ziemer, Te Brake, Vliek, Rijsbergen, Jansen.

Klik HIER voor meer foto’s van ADO Den Haag Vrouwen-FC Twente Vrouwen

(Bron: ADO Den Haag – Roeland Gelink)

Lees verder