Beker O23: VELO nipt langs DHC, dikke zeges Forum Sport en FC Skillz

Quick kon de winst niet pakken in het uitduel bij VVSB. Forum Sport was een maatje te groot voor Sportclub Excelsior en ook FC Skillz ondervond weinig tegenstand van Nieuwenhoorn. Het favoriete VELO boekte een benauwde overwinning op DHC.

Tekst: Roland van der Linden           |      Foto’s: Alex Pronk

VVSB O23 – Quick O23

In Noordwijkerhout leed Quick een nederlaag bij het een niveau lager spelende VVSB. De Haantjes kregen met 3-0 klop en daarmee eindigde de bekerstrijd van Quick al in de eerste ronde.

VELO O23 – DHC O23

De Wateringers waren in de eerste helft de betere ploeg, maar het was zeker niet overtuigend wat de gastheren lieten zien. Het spel van de formatie van trainer Ramon van Rijn was slordig en voor de goal ontbrak de scherpte. Na ongeveer een half uur viel toch de 1-0. Merlan Donders werkte de bal binnen vanuit een corner. Daarna volgden nog wat kansen voor VELO, maar die leverden weinig op, waardoor de rust werd bereikt met een 1-0 stand op het scorebord.

Na de thee speelde VELO beter, maar grote kansen werden gemist. Na een kwartier in de tweede helft werd een VELO-speler Ryan Buijtelaar terecht het veld uitgestuurd wegens schelden. DHC kreeg weer geloof in een beter resultaat en nam het initiatief over. De Delftse club speelde opportunistisch met veel lange ballen, waardoor veel aanvallen eindigden over de achterlijn. De goed keepende Jaimy Eicher hield zijn doel schoon, waardoor de stand 1-0 bleef en VELO door mag bekeren.

Sportclub Excelsior O23 – Forum Sport O23

Forum Sport begon scherp aan de wedstrijd en stond organisatorisch sterk. Uit een geweldig schot van twintig meter liet spits Sven Koppenol de bal in de kruising belanden: 0-1. De Voorburgers dicteerden de wedstrijd, maar zagen Excelsior op gelijke hoogte komen na een misverstand bij keeper Bhor Grotzinger. Forum Sport herpakte zich heel snel. Met twee treffers voltooide de zeer goed spelende Koppenol zijn zuivere hattrick: 1-3.

Forum Sport begon ook na de rust sterk ondanks het hoogdruk zetten van Excelsior. Na het inbrengen van vier wissels scoorde invaller Anass Azahroui de 1-4 en nam daarna ook de 1-5 voor zijn rekening. Tussendoor had Emir Kurt een rode kaart gekregen, maar dit deerde Forum Sport niet.

FC Skillz O23 – Nieuwenhoorn O23

Op eigen veld schoof FC Skillz de bezoekers eenvoudig aan de kant, want Nieuwenhoorn werd naar een duidelijke 5-1 nederlaag gespeeld. Efe Biyik scoorde twee keer voor de ploeg van trainer Ryan van Deutekom. Kevin Adebesin, Abdessamie el Bouzrouti en Djurandy Swedo namen de overige treffers van FC Skillz voor hun rekening.

 

Lees verder