Oefenvoetbal: DHC en TAC’90 spelen nuttige oefenpartij

Op de vroege zaterdagmiddag – aanvang twaalf uur – speelden DHC en TAC’90 in het Stadion aan de Delftse Brasserskade een nuttige oefenpartij. De oefenmeesters Wim Baggerman en Burak Uyar aan Delftse zijde en voormalig DHC-trainer Arie van der Padt van TAC’90 wilden in deze wedstrijd de (licht) geblesseerden sparen en juist andere spelers wat meer speelminuten geven. Zo ontbraken aan beide kanten diverse basisspelers geheel of gedeeltelijk. De wedstrijd stond onder leiding van de pas 19-jarige Ryan Smal uit Uithoorn (Noord-Holland), die overigens heel goed leidde.

Tekst: Wicher Schreuders

De bezoekers kwamen al na acht minuten op een 0-1 voorsprong via Yassin Irzi (foto), die na een vrije trap doeltreffend inkopte. Het spelbeeld verliep in de eerste helft vrij evenwichtig, waarbij beide teams diverse mogelijkheden kregen, maar DHC opnieuw weinig doeltreffend bleek. Zo kreeg na 39 minuten DHC-er Marcus Slagveer een zeer riante kans om de gelijkmaker te scoren, maar helemaal alleen voor de TAC’90-doelman was het toch laatstgenoemde die redding bracht.

Ongehinderd

Direct na de doelwisseling was het opnieuw Yassin Irzi die kon scoren. Uit een voorzet vanaf de rechterkant kon hij de bal bij de tweede paal ongehinderd en daarmee heel eenvoudig in het doel tikken: 0-2. Na 52 minuten wisten de groen-zwarten dan toch iets terug te doen, dat ook op het scorebord tot uitdrukking werd gebracht. Een aardige solo binnen het strafschopgebied bracht Sinan Ocal kort voor het doel, waarna hij de bal netjes inschoot en de 1-2 op het scorebord bracht. Hoewel de wedstrijd ook daarna vrij evenwichtig bleef, was TAC’90 toch de sterkste. Een kwartier voor tijd leidde dit tot een aanval over de rechterkant via Mounir Madroni, die in de korte hoek DHC-goalie Oussama Zayzaoui wist te passeren: 1-3. Kort voor het eindsignaal bracht Mounir Faloun vanaf de linkerkant de eindscore van 1-4 op het bord. Hiermee kwam een einde aan een oefenwedstrijd, die zonder twijfel nuttige informatie heeft opgeleverd voor de trainers aan beide kanten.

Lees verder