Zaalvoetbal: Passie en strijd zvv Den Haag Vrouwen verliest van Gorkums geluk en gogme

Een gretig en sterk spelend zvv Den Haag beloonde zichzelf niet! ZVG/Cagemax mazzelde en won in Gorkum geflatteerd met 3-1.

Tekst: Ulis van Maanen

In een redelijk gevulde sporthal Oosterbliek heeft de gehavende ploeg van coach René Havermans en zijn secondant Jeffrey Brand de gewenste punten niet kunnen pakken. Het werd uiteindelijk een zeer geflatteerde 3-1 overwinning voor ZVG/Cagemax. Het had dit resultaat mede te danken aan haar excellerende sluitpost, die verhinderde, dat zvv Den Haag meer doelpunten kon maken. Aanvankelijk was het spelbeeld in het voordeel van de thuisploeg, maar in die beginfase vielen er geen goals. Wederom liet de Haagse goalie Lisa Franken (foto) een Oranje waardig optreden zien met spectaculaire saves en een geweldig keepersperformance.

Krachtsverschil

zvv Den Haag herpakte zich snel en nam met goed voetbal de regie over. Sterker, na een schitterend opgezette aanval wist de snelle Larissa Boerenstam de 0-1 na een kwartier spelen in de eerste helft geweldig binnen te tikken. Daarna was het steeds wachten op de gewenste 0-2 voorsprong om het ontstane krachtsverschil met veel aanvalsgolven tot uitdrukking te laten komen. De rust werd echter bereikt met een minimale 0-1 voorsprong.

Kansen

Niet geheel onverwacht probeerde ZVG/Cagemax counterend langszij te komen. zvv Den Haag kreeg legio 100% doelkansen maar verkwanselde die of de Gorkumse sluitpost keerde op spectaculaire wijze de Haagse doelpogingen. zvv Den Haag kwam in de afronding steeds tekort. De (spook)wet van Murphy trad ook hier in werking. ZVG/Cagemax kreeg daardoor een extra ‘energy boost’ en kwam in de tweede helft via de zeer talentvolle Griffith Vassaire (met twee doelpunten) eerste langszij en daarna op een onverdiende 2-1 voorsprong. Desondanks bleef zvv Den Haag met veel strijd, passie en gretigheid heel gevaarlijk voor het Gorkumse doel zonder te scoren. Uiteindelijk deed de thuisploeg dat wel met een mooi doelpunt van Marloes Blom: 3-1. Het was echt een wedstrijd die door de Haagse vrouwen gewonnen kon worden, zeker gelet op het vertoonde spel aan Haagse zijde. Het werd een ‘gewonnen’ wedstrijd die helaas werd verloren.

Opvallend was de prima futsalperformance van de typisch Haagse speelster Debby Koning-Dam, die kan terugkijken op een geweldige eredivisierentree. Ze verving de afwezige Priscilla Mesker met veel verve!

Volgende week vrijdag ontvangt zvv Den Haag in het knusse ‘Hogeveld’ GFSV Drs. Vijfje uit Groningen.

Lees verder