Zaalvoetbal: Watergras laat zvv Den Haag met kater achter

Na het succesverhaal tegen CF/Transito van vorige week begon zvv Den Haag met een volledig team aan de streekderby tegen het ervaren Watergras in het Zuiderpark. In een spannend duel trok Watergras toch nog aan het langste eind.

De openingsfase was duidelijk voor de uitploeg, want het kwam al vrij snel op voorsprong door een dekkingsfout van één van de Hagenezen: 0-1. Vlak daarna werd de score verdubbeld door een snelle counter: 0-2. Desondanks bleef zvv Den Haag de aanval zoeken, maar Watergras verdedigde compact op eigen helft en de thuisploeg kwam er nauwelijks doorheen. Toch was het wederom Djamel Boerstra, die een gaatje kon vinden en de bal in de lange hoek wist te schieten: 1-2.

Moeite

Watergras liet het hier niet bij zitten en bleef de puntspeler zoeken. zvv Den Haag stond met enige regelmaat, zoals trainers dat zeggen, ‘te groot’ en had dus moeite om de dieptepass eruit te houden. De 1-3 liet niet lang op zich wachten en de 1-4 was snel daarna ook een feit. Het kan snel gaan, maar het kan ook snel omslaan. Dit bewezen de mannen uit Den Haag. Vlak voor rust begon het collectief elkaar beter te vinden en begon het te lopen. Door de bal rond te passen en de vele positiewisselingen kon Djamel Boerstra met de rug naar zijn goal met alle ruimte wegdraaien van zijn directe tegenstander en wist hij de keeper te verschalken: 2-4. Deze fase vlak voor rust was overduidelijk voor zvv Den Haag, want kort daarna schoot weer Boerstra ook net naast het doel. Dit bleek slechts een oefenschot te zijn, want het schot dat even erna volgde deed het net tot zijn uiterste bollen, zo hard vloog de bal in de kruising: 3-4.

Ondertal

In de tweede helft zette zvv Den Haag de voor rust ingezette lijn voort en wist zelfs uit te lopen naar een 6-4 voorsprong. Het gebeurt niet vaak, maar die laatste treffer was een overtuigende kopgoal van Djamel Boerstra, nadat Nawfal Boutkabout de aanval had ingeluid. Met nog tien minuten te spelen kreeg Watergras een overtreding mee vlak bij het strafschopgebied en verzilverden deze standaardsituatie: 6-5. Niet veel later kwam zvv Den Haag ook nog in een ondertal te staan door een rode kaart. Hoewel het dit ruim 1,5 minuut wist te trotseren, viel toch de gelijkmaker vlak voor het einde van de twee minuten tijdstraf: 6-6.

Evenwicht

De teams bleven daarna in evenwicht, maar de ervaring bleek het verschil te gaan maken. Na een inschattingsfout van zvv Den Haag wist Watergras een overtalsituatie te creëren waarbij de bal bij de tweede paal ingetikt werd: 6-7. Het harde werken van zvv Den Haag werd helaas niet beloond en met alles of niets in de laatste halve minuut was het doel leeg en werd ook de 6-8 op het scorebord gezet. Van een minder neutraal oogpunt is het jammer dat de punten niet in eigen huis zijn gebleven, maar er zijn voldoende aanknopingspunten om op door te blijven bouwen en sterker terug te komen.

 

Lees verder