Zaalvoetbal: FC Westland overtuigt tegen Futsal Rotterdam

De zaalvoetballers van FC Westland wonnen de vierde streekderby dit seizoen. In eigen sporthal Hoge veld werd er na de 4-1 ruststand, zonder dat FC Westland in de problemen kwam, met 8-1 gewonnen van Futsal Rotterdam.

Tekst: Peter Botman         |        Foto’s: Alex Pronk

Futsal Rotterdam, de nummer vier op de ranglijst, leek een zware kluif te worden voor de ploeg van coach James Dhanai. Maar binnen twee minuten keek FC Westland al tegen een 2-0 voorsprong aan. Het leek een makkie te worden, maar op dat moment verweerde de ploeg uit de Maasstad zich nog kranig en kwam enigszins fortuinlijk alweer snel op 2-1. Dit was echter het laatste wapenfeit van de Rotterdammers, want FC Westland kwam geen moment meer in gevaar.

Het weer goed opgekomen publiek werd weer getrakteerd op diverse hoogstandjes en de score liep gemakkelijk op naar 8-1. Zo hebben de Westlanders alle wedstrijden nog gewonnen dit seizoen. Een verlies was er wel bij de tuchtcommissie deze week. Na het staken vorige week, vanwege een opstootje, werden zowel Kawin als FC Westland bestraft met 1 punt in mindering. Dat betekent dat FC Westland zo toch een kostbaar punt verloor in de strijd om de koppositie, die aan het eind van het seizoen recht geeft op promotie naar de Eredivisie. Belangrijkste concurrent is momenteel ZVG/Cagemax, de ploeg uit Gorinchem heeft tot op heden ook nog alle wedstrijden gewonnen. Op 10 november komen zij naar Sporthal Hoge Veld toe voor de clash met FC Westland. Voor FC Westland scoorde tegen de Rotterdammers Mounir Madroni driemaal. Yassin irzi en Karam Boukhari troffen beiden tweemaal doel. Dan missen we er nog één, die werd gescoord door Anouar Attal Haoui.

Op vrijdag 3 november speelt FC Westland de volgende thuiswedstrijd, om 21.30 uur wordt er dan afgetrapt tegen eredivisionist VNS United in sporthal Hoge Veld in het Wateringse Veld. De ploeg uit Zaandam, momenteel de nummer vier van de Eredivisie, is de tegenstander in de tweede bekerronde. Voor de Westlanders een mooie gelegenheid om te zien waar zij nu daadwerkelijk staan.

Lees verder