Robin Knoester laat contract bij sv Den Hoorn ontbinden

Robin Knoester (foto) is niet langer de hoofdtrainer van eersteklasser sv Den Hoorn. Eind vorig seizoen maakte hij de overstap als assistent-trainer bij Scheveningen naar het hoofdtrainerschap bij sv Den Hoorn.

Tekst: Ton Beije

Zijn gezondheid liet hem in de steek om gelijk vanaf de voorbereiding voor de selectie te staan. sv Den Hoorn vond voorlopig een tussenoplossing. Knoester laat Haaglanden Voetbal weten: ,,Mijn gezondheid gaat met kleine stapjes vooruit. Mijn herstel gaat echter nog wel een tijdje duren, daarom heb ik mijn contract met sv Den Hoorn laten ontbinden.”

Spijt

Voorzitter Frank van Mil bevestigt het bericht. ,,Inderdaad heeft Robin vanwege zijn gezondheid moeten afhaken. Heel erg tot zijn en onze spijt. Het was voor sv Den Hoorn een weloverwogen keuze om Robin met zijn ervaring en achtergrond voor deze groep te zetten.”

Competenties

Hoe gaat sv Den Hoor nu verder, op de reeds ingezette weg of komt er wellicht een nieuwe trainer voor de groep te staan. Van Mil: ,,De TC is na vele goede gesprekken in de afgelopen weken tot de conclusie gekomen, dat we voor nu verder willen gaan in de formatie zoals we die bij de afwezigheid van Robin hebben gekozen. Dat betekent dat Nick van den Bos als hoofdtrainer samen met John de Letter (foto onder) in zijn rol als assistent-trainer de selectie zullen gaan leiden. We geloven erin dat dit koppel samen de gewenste competenties heeft om ons eerste elftal door deze zware competitie te loodsen.”

Van Mil verder: ,,De bedoeling is dat we eventueel een nieuwe trainer voor komend seizoen proberen in te vullen, zodat we niet halverwege weer met een nieuwe trainer komen. Dan zou de groep bijvoorbeeld rond de winterstop weer eerst aan een nieuwe trainer moet wennen. Daar kiezen we dus niet voor.”

Lees verder