Wederom geslaagde toernooibeurs bij DHL

Afgelopen maandagavond vond de 27e toernooibeurs in Delft plaats in de kantine van DHL. Dit keer meer deelnemers dan de vorige twee edities – en dat had alles met de coronaperiodes te maken – maar net geen recordaantal clubs aanwezig. ,,Maar het mag wel wederom een succes genoemd worden”, laat organisator Alex Pronk weten.

De eerste elf edities werden ook al bij DHL gehouden. Daarna volgden bijeenkomsten bij Wippolder (4 jaar) en DVV Delft (3 jaar) en nu dus weer voor de negende keer op rij, met uitzondering van de twee door corona geplaagde jaren, in de kantine van DHL, waar nu 61 ‘beursdeelnemers’ aanwezig waren. Zij vertegenwoordigden, ook minder uiteraard, 44 verenigingen uit de regio Haaglanden, Alphen, Rotterdam en verder.

Terug

De toernooibeurs keerde negen seizoenen geleden weer terug bij DHL door de contacten van de oud-jeugdvoorzitter van DHL, Michel Dingenouts en organisator Alex Pronk. Dingenouts kende de toernooibeurs vanuit het verleden toen hij bij DHL nog speler en scheidsrechter was. Dingenouts, inmiddels geen jeugdvoorzitter meer bij de club, heeft bij DHL na een moeilijke periode de mouwen opgestroopt en mede dankzij veel nieuwe vrijwilligers de jeugd weer nieuw leven in geblazen, waardoor de club ondertussen flink is gegroeid.

Ruim tien jaar geleden ontstond het idee om de toernooibeurs, in het kader van het toenmalige 100-jarig bestaan, terug te halen naar DHL. Ook komend seizoen is DHL bereid om de 28e editie te organiseren. Pronk: ,,Rond de twaalfde tot en met de vijftiende editie bleef de interesse van het aantal deelnemers op circa dertig verenigingen hangen. Maar sinds de zeventiende editie is de aandacht rond de toernooien alleen maar gegroeid, ondanks het feit dat het aantal verenigingen minder is geworden door het stoppen van clubs en fusies. Alleen was de opkomst de vorige twee edities wat kleiner dan jaren daarvoor. Het nu weer omhoog schieten van het aantal deelnemers heeft natuurlijk te maken met de gebruikelijke voorbereiding.”

Tijd

,,Ik had nu voldoende veel tijd over om het te organiseren”, gaat Pronk verder. De huidige DHL-jeugdvoorzitter Remko Kamp vult aan: ,,Inderdaad, We hoeven alleen maar in te vullen hoe we de toernooien gaan bespelen. Ik denk nu ook dat ik namens andere verenigingen spreek. Ik hoorde het afgelopen seizoen en nu ook weer alleen maar positieve reacties van de andere verenigingen.” Eén van de verenigingsvertegenwoordigers reageerde spontaan: ,,Ik kom op aanraden van mijn voorganger voor het eerst naar deze officiële toernooibeurs en mijn toernooi is nu volgeboekt. Ik kan me nu concentreren op het maken van programma’s en het kopen van de bekers. Volgend jaar ben ik weer van de partij”

Lees verder