Oud-trainer Jan Willem Jonker gaat Alpe d’Huez beklimmen voor goed doel

Jan Willem Jonker (foto), onder meer oud-trainer van vijfdeklasser Semper Altius uit Rijswijk, gaat volgend jaar juli de Alpe d’Huez beklimmen. Jonker wil op die manier geld inzamelen voor het genezen van kanker. Bij Jonker is afgelopen zomer darmkanker geconstateerd.

Tekst: Peter Petit

Jonker volgt inmiddels een traject dat bestaat uit chemotherapie, een zware behandeling waarbij de bijwerkingen zorgen voor ups en downs. Het is de bedoeling dat Jonker volgend jaar de Alpe d’Huez, ook wel de ‘Nederlandse berg’ genoemd vanwege het aantal Nederlandse etappewinnaars in de Tour de France, met zes leden van het team ‘de Bergtoppers’ gaat beklimmen.  Een route van 13,2 kilometer naar de top van de berg op 1860 meter hoogte.

Streefbedrag

Dat Jonker nog steeds een populair figuur is in het ‘Haagse’ voetbalwereldje is, blijkt uit de vele vormen van steunbetuiging en cadeaus die hij sinds het openbaar maken van zijn ziekte ontving. Inmiddels heeft Jonkers het streefbedrag voor deze actie, vijfduizend euro, met 5.497 euro ruimschoots overschreden, maar sponsors voor deze goede actie zijn natuurlijk nog altijd welkom. Op de facebookpagina van Jonker is meer informatie te vinden over de mogelijkheid om zijn doel en zijn teamleden te steunen.

Lees verder