Oefenvoetbal: Klein verlies voor FC ’s-Gravenzande tegen Quick

Dinsdagavond speelde Vierde Divisionist FC ’s-Gravenzande een oefenwedstrijd op het eigen Juliana Sportpark tegen het in de derde Divisie uitkomende Quick.

Tekst: Jan Hoogenraad

In de zesde minuut kwam Quick op voorsprong toen in een vol strafschopgebied een ’s-Gravenzandse verdediger de bal in eigen doelwerkte. Maar vier minuten laten gebeurde aan de andere kant hetzelfde. Een hoekschop Twan van Meerten kwam vanuit de verdediging weer terug bij hem en kon hij de bal opnieuw voor het doel brengen en was het nu een verdediger van Quick die de bal over de lijn werkte. In de twintigste minuut gaf Stefan Bruijn de bal goed voor, maar Twan van Meerten miste net en rolde het speeltuig over de achterlijn. Ook Kilian Berkhout was kort hierna nog kansrijk, maar wist het niet af te maken. Voor Quick verzuimde eerst Ricky van Mierlo om zijn ploeg op voorsprong te zetten en Joshua Emega zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden. Na een foutieve pass van FC ’s-Gravenzande was vijf minuten voor rust Joshua Emega sneller dan zijn tegenspeler en zijn lange rush vanaf eigen helft bekroonde hij door raak te schieten: 1-2.

Wissels

In de tweede helft heel veel wissels in beide teams. Na een foutieve pass van FC ’s-Gravenzande kwam de bal voor de voeten van Ricky van Mierlo die voor de 1-3 stand zorgde. Na een uur spelen deed Frank Broos (foto) met een fraaie kopbal wat terug en zette de 2-3 stand op het scorebord. In het laatste kwart van de wedstrijd was Quick wel wat sterker, maar echte kansen leverde dat niet op. Voor FC ’s-Gravenzande was Yordi Klepke nog kansrijk, maar hij schoot naast tien minuten voor tijd en drie minuten later was Jeppe Koster van Quick nog dicht bij een grotere voorsprong, maar ook hij schoot naast, zodat het dus bij 2-3 bleef.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande:
Edgar Leerdam, Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Jorik Koppers, Timo Ploemen, Koen Petit die la Roche, Bas Sommeling, Kilian Berkhout, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Angelo Zwirs, Stefan Bruijn, Frank Broos, Roy van Beek, Casper Zwaanswijk, Sil van Ooijen, Zeger van Antwerpen, Yordi Klepke, Soren Zuijderwijk, Martijn Bruijn.

Spelersgroep Quick:
Patrick Zunderdorp, Niels Dijkhuizen, Steyn Wijsman, Ricky van Mierlo, Rachid Bouyaouzan, Ferdi Ekinci, Erben Lemmers, Enzo Huntink, Elijah Navas, Joshua Emega, Pacho Sambo, Jeppe Koster, Anwar Ouled, Kjell van Heusden, Boris van der Wiel, Dylan Oosterveer.

Lees verder