Oefenvoetbal: HBS in balans met sc Monster, ruime winst BSC’68

FC Zoetermeer bleef aan de goede kant van de score in het oefenduel tegen Haastrecht. Laakkwartier kreeg op eigen veld flink klop van BSC’68. HBS werd door Sportclub Monster op een gelijkspel gehouden.

Tekst: Roland van der Linden

Laakkwartier – BSC’68

BSC’68 speelde een prima uitduel bij Laakkwartier. Bij rust hadden de bezoekers al een 0-4 voorsprong te pakken dankzij drie treffers van Jelle Verhoef en doelpunt van Roel van der Valk. Ook na de thee was Van der Valk trefzeker en liep de score op naar 0-5. Namens de equipe van trainer Giovanni Linnenbank redde tien minuten voor tijd Winish Nandpersad de eer voor Laakkwartier: 1-5.

FC Zoetermeer – vv Haastrecht

FC Zoetermeer was in de beginfase de bovenliggende partij en kwam tegen de derdeklasser een aantal keren gevaarlijk voor het doel, maar kon de trekker niet overhalen. Haastrecht werd daarna iets gevaarlijker, maar kwam niet echt tot kansen. De rust werd bereikt met de 0-0 op het scorebord. In de tweede helft waren de bezoekers sterker en kregen vanuit de omschakeling de nodige mogelijkheden. FC Zoetermeer nam het heft in handen in de slotfase en won het duel door treffers van Brandon Zigo Tichem (foto) en Jonas van den Hemel: 2-0.

HBS – Sportclub Monster

Een foute terugspeelbal in de Haagse verdediging leidde tot de openingstreffer van Youri Riepe: 1-0. Sportclub Monster kreeg daarna een aantal kansen op een tweede treffer, maar verzuimde te scoren, waardoor HBS daarna terug kon komen tot 1-1. Uit een strafschop kon Noa Abid de 1-1 aantekenen. Het werd zelfs voor rust nog 1-2 voor HBS. Op aangeven van Jasper Hooft trof Koen Starrenburg doel.

HBS kwam na de thee goed uit de startblokken, maar nu waren het de Westlanders die scoorden uit een strafschop. Jordi van Maanen was trefzeker vanaf elf meter. In de score kwam geen verandering meer, waardoor de teams met een 2-2 stand van het veld stapten.

Lees verder