Bekervoetbal: Wippolder stoot Die Haghe uit bekerstrijd

In Delft speelde Die Haghe het grootste deel van de wedstrijd met tien man, waardoor het in deze bekerwedstrijd kansloos van competitiegenoot Wippolder met 3-0 verloor.

Tekst: Wim van de Graaf

Voor de bekerwedstrijd tegen Wippolder hield trainer Marcel Koning veiligheidshalve een aantal spelers met ‘pijntjes’ buiten de basis met het oog op de aanstaande thuiswedstrijd tegen sv Nootdorp. De thuisploeg begon goed en na drie minuten was er een grote kans voor Daley Uythof, maar zijn schot werd knap gepareerd door doelman Justin van Look. Vijf minuten later schoot Moaaz Elnahas na een goed lopende Die Haghe-aanval nipt naast. Zo leek het een gelijk opgaande wedstrijd te worden tot na een half uur spelen arbiter Hornes een gezicht beschermende handsbal van een Die Haghe-verdediger na een harde vrije trap tot strafschop promoveerde. In het gekrakeel dat hierover ontstond werd Sander de Jong door een Wippolder-speler geprovoceerd, waarna hij geïrriteerd reageerde wat werd opgemerkt door de leidsman met als gevolg dat de Die Haghe-aanvoerder direct kon gaan douchen. De strafschop werd benut: 1-0 en Die Haghe moest met tien man in de achtervolging. Vijf minuten later schoot Jasper Tettero (foto) op aangeven van Daley Uythof plotsklaps de 2-0 binnen en was het pleit feitelijk al beslecht. De rest van de eerste helft was van beide kanten rommelig te noemen al kreeg Mike de Graaf nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar hij kreeg niet de kans om goed af te drukken.

Geen pingel

In de tweede helft waren er een aantal wissels bij beide ploegen, waarbij de jonge Justin Beck de plaats onder de lat bij Die Haghe innam. Het spelbeeld van de wedstrijd werd er ondertussen niet beter op. Het tiental van Die Haghe werkte hard, maar na acht minuten kon een ingeschoten bal nog net voor de lijn worden weggewerkt. Na een kwartier was er een overduidelijke strafschop-situatie toen een Die Haghe-aanvaller binnen het strafschopgebied van Wippolder werd neergelegd, maar nu wilde de scheidsrechter van geen strafschop weten. Halverwege de tweede helft werd het ook nog 3-0 na een harde schuiver van Quinten Hellemons. Zo kabbelde deze wedstrijd naar het einde, totdat Markas Krisinel zeven minuten voor het laatste fluitsignaal hard op het doel van Wippolder schoot, waarna de bal de lat kuste. Meer zat er voor het Haagse team dinsdagavond niet in.

Wippolder bekert verder en Die Haghe gaat de pijlen richten op de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen de rode lantaarndrager sv Nootdorp. Wippolder ontvangt zaterdag thuis koploper LFC.

 

Lees verder