Edwin Grünholz moet het tegen Spakenburg doen zonder Kozakken Boys-supporters

Edwin Grünholz (foto), vanavond te gast in ons TV-programma Haaglanden Voetbal Midweeks en sinds kort de hoofdtrainer van Kozakken Boys, zal de supporters van zijn club moeten missen in de uitwedstrijd tegen Spakenburg op zaterdag 11 november. Spakenburg verbiedt namelijk de komst van Kozakken Boys-fans.

Daartoe hebben de Gemeente Bunschoten, politie en de vereniging Spakenburg besloten, mede gelet op incidenten in het verleden. De wedstrijd wordt nu bestempeld als risicowedstrijd. En dat houdt in dat supporters uit Werkendam niet welkom zijn die dag op de Westmaat.

Beleid

Het bestuur van Spakenburg meldt op haar website: ,,We zien helaas nog geen aanleiding om nu een versoepeling van toepassing te laten zijn. Momenteel is ons beleid om de wedstrijden in de tweede divisie politie-neutraal te organiseren, zonder dat de veiligheid van de spelers, arbitrage en supporters rondom de wedstrijd in het geding komt. Er zal dus geen verkoop aan de poort zijn. Om de wedstrijd te bezoeken heeft men een Blauwe ledenpas of sponsorpas nodig.”

Lees verder