Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek Nieuwsflits brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over de competitie in de Tweede Divisie, waarin ook regiogenoot Scheveningen uitkomt.

Tekst: Peter Petit

GVVV, competitiegenoot van Scheveningen in de Tweede Divisie, heeft het dit seizoen aflopende contract van de 33-jarige oud-prof Barry Maguire met een jaar verlengd tot medio 2025. De in Tiel geboren Maguire speelt sinds vorig jaar zomer bij de blauwhemden. Met zijn ervaring als betaald voetballer vormt Maguire een belangrijke schakel in het team van hoofdcoach Gery Vink. De oud-prof van onder meer FC Den Bosch, FC Utrecht en VVV Venlo, speelde in nog geen anderhalf seizoen vijftig officiële wedstrijden voor de ploeg uit Veenendaal. In zijn eerste wedstrijden voor GVVV speelde Maguire, die in zijn jeugd ook uitkwam voor vertegenwoordigde nationale elftallen van zowel Nederland als Ierland (1x), op het middenveld. Dit seizoen werd Maguire na vier wedstrijden op zijn vertrouwde plek op het middenveld, omgeturnd tot verdediger, waar hij na inmiddels vijf van de zes officiële duels te hebben gewonnen, veel succes oogst.

Ook het contract van GVVV-middenvelder Mart de Jong (27) werd met twee jaar verlengd. De Edenaar maakt sinds 2017 deel uit van de hoofmacht van ‘de Blauwen’ en speelde sindsdien 187 officiële wedstrijden voor de Veenendalers. Eerder deze week bereikte de tweede divisionist al overeenstemming met vleugelspeler Quiermo Duay (22), afkomstig van de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles, over een contractverlening voor de komende twee seizoenen.

(Bron: Clubwebsite GVVV)

Lees verder