Warming-up 3B: Winst van belang voor Ariston’80 in Delftse derby

Het verschil tussen koploper Laakkwartier en hekkensluiter Ariston’80 bedraagt maar zes punten. Voor alle ploegen in deze klasse is het dus van groot belang om punten te verzamelen om niet in de onderste regionen te belanden.

Tekst: Roland van der Linden

Wilhelmus en Laakkwartier leiden voorlopig de dans in de derde klasse B, maar voelen de hete adem van een hele rits ploegen in hun nek. Laakkwartier reist naar Wassenaar om Blauw-Zwart te gaan bestrijden. De ploeg van trainer Alan Campfens (foto) kwam tot nu toe niet verder dan de voorlaatste positie. Wilhelmus mag de mouwen opstropen met DWO als tegenstander. De Zoetermeerders zullen erop gebrand zijn de punten in eigen huis te houden.

Jacht

Full Speed leidt de groep van achtervolgers. Op Sportpark Kerkpolder verdedigt de equipe van trainer Frank Verhaar haar derde plek tegen Graaf Willem II VAC. Duindorp sv gaat tegen PGS/VOGEL op jacht naar haar derde overwinning. Het bezoekende team van trainer Vita Lorente heeft dezelfde doelstelling. Ook DSVP en KMD wonnen tot nu toe twee duels. Beide teams betreden in Pijnacker het strijdtoneel.

Stadsderby

Ariston’80 won in de vorige competitieronde met 2-0 van DSVP en kan nog een overwinning in de stadsderby met Concordia gebruiken om de laatste plaats te verlaten. Ook Schipluiden wil graag de weg omhoog vinden na de zege op Duindorp sv. Het uit de tweede klasse gedegradeerde HMSH is aan de Vrederustlaan in Den Haag de tegenstander.

 

Lees verder